Când se poate opta pentru schimbare sediu social și care sunt pașii de urmat?

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 17:31
583 citiri
Când se poate opta pentru schimbare sediu social și care sunt pașii de urmat?
sediu social FOTO: fabrica-de-firme.ro

Pentru ca o firmă să poată exista este necesară parcurgerea unui proces birocratic care de cele mai multe ori se dovedește a fi destul de anevoios. Simplificarea acestuia depinde atât de către cunoștințele pe care le are persoana care dorește să pună bazele unei afaceri cât și de către persoanele la care se apelează pentru deschiderea unei afaceri.

În momentul de față există multe firme care se ocupă cu tot ceea ce este necesar pentru pornirea unei afaceri ceea ce înseamnă că nu mai este obligatoriu ca procesul birocratic care trebuie parcurs pentru înființarea unei firme să ofere dureri de cap proprietarului societății comerciale. Află în continuare pașii de urmat pentru obținere sau schimbare sediu social.

Obținerea unui sediu social este unul dintre pașii care trebuie parcurși pentru ca o firmă să poată exista

Deținerea unui sediu social este una dintre activitățile la care trebuie să găsească rezolvare orice persoană care dorește deschiderea unei afaceri. Sediul social reprezintă adresa firmei. Indiferent de forma juridică pe care o are orice firmă trebuie să aibă un sediu social. Acesta este utilizat pentru ca firma să poată fi găsită cu ușurință atunci când este căutată de către autoritățile statului, clienți sau parteneri de afacere. Găsirea unui sediu social este unul dintre primii pași care trebuie parcurși în încercarea de a pune bazele unei afaceri de succes. Pentru a putea găsi cea mai bună soluție în ceea ce privește sediul social este oportună apelarea la serviciile unei firme care oferă printre altele și serviciul de găzduire sediu social. Eficiența sediului social depinde de respectarea anumitor aspecte, câteva dintre cele mai importante fiind următoarele:

  • Deținerea acestuia nu trebuie să provoace un cost financiar prea mare. Acest detaliu este foarte important mai ales în cazul în care firma se află la început de drum în domeniul afacerilor. Pentru ca, costul deținerii unui sediu social să nu devină o povară pentru firmă se recomandă identificarea unui sediu social care să necesite cât mai puține costuri.
  • Trebuie să fie cât mai vizibil. În domeniul afacerilor vizibilitatea este un aspect foarte important. Acest detaliu este important și în momentul în care vine vorba despre sediul social al firmei. Acesta trebuie să fie cât mai ușor de identificat pentru a putea atrage un număr cât mai mare de clienți.
  • Să ofere toate condițiile pentru ca activitatea din cadrul sediului social să poată fi desfășurată în cele mai bune condiții. Existența electricității, apei potabile sau a unui sistem de încălzire sunt doar câteva dintre cele mai importante condiții pe care trebuie să le îndeplinească un sediu social pentru a putea fi utilizat așa cum trebuie.

Când se recomandă schimbare sediu social și care este modalitatea prin care se poate realiza o astfel de schimbare?

În viața fiecărei firme vine un moment în care trebuie luate anumite decizii, schimbarea sediului social fiind una dintre deciziile cele mai comune care pot fi luate pe parcursul deținerii unei firme. Principalele motive pentru care proprietarii de firme recurg la schimbarea sediului social al firmei sunt următoarele:

  • Expirarea contractului de închiriere. De cele mai multe ori proprietarii de firme închiriază spații pentru sediile sociale ale firmelor. În cazul în care după expirarea contractului de închiriere nu se mai poate obține prelungirea duratei de închiriere trebuie identificată o altă locație.
  • Aspectul financiar. Identificarea unei locații care necesită un efort financiar mai mic este un alt motiv foarte popular pentru care proprietarii de firme optează pentru schimbarea sediului social.
  • Necesitatea unui spațiu mult mai mare. Activitățile firmei nu mai pot fi desfășurate dintr-un sediu social mic din punct de vedere al dimensiunilor? Optarea pentru schimbarea sediului social este soluția care eficientizează procesul de lucru.
  • Dorința de a activa într-o altă localitatea. Extinderea activității firmei sau mutarea acesteia într-o altă localitate este un alt motiv pentru care se solicită destul de des schimbarea sediului social al firmei.

Schimbarea sediului social al unei firme nu este un proces foarte delicat sau greu de parcurs însă este un proces care necesită alocarea unei perioade de timp. Documentele care trebuie întocmite pentru a putea schimba sediul social al unei firme sunt următoarele:

  • Cerere de înregistrare care se depune la Registrul Comerțului.
  • Declarație pe propria răspundere din care să rezulte că firma îndeplinește toate condițiile stabilite de către legislația aflată în vigoare.
  • Decizia asociatului unic sau a adunării generale a asociaților.
  • Actul care certifică faptul că firma a luat naștere.
  • Certificatul de înmatriculare al firmei.
  • Contractul de închiriere.
  • Contractul care certifică faptul că sediul social al firmei este deținut în condiții legale de către o persoană fizică sau juridică.

Nu pierde timp întocmind documentele necesare pentru a putea schimba sediul social al firmei. Optează pentru contractarea serviciului de schimbare sediu social

Timpul înseamnă bani așa că trebuie ca fiecare dintre noi să realizeze doar activități menite să aducă un câștig chiar dacă nu este neapărat un câștig material. Ținând cont de acest aspect este necesar să apelăm la specialiști în cazul în care avem de rezolvat o problemă. Aceștia vor ști care sunt pașii care trebuie parcurși pentru ca problema avută să fie rezolvată în cel mai scurt timp cu putință. Schimbarea sediului social al firmei este una dintre activitățile care necesită apelarea la serviciile profesionale oferite de către o echipă de specialiști. Pentru ca aceste servicii să fie oferite la un raport preț - calitate cât mai bun trebuie apelat la serviciile oferite de către o firmă care se bucură de un nivel foarte ridicat de experiență dar și de notorietate. Complexitatea serviciilor oferite dar și rapiditatea cu care lucrează sunt alte aspecte care trebuie analizate pentru a putea identifica cea mai bună soluție de pe piața serviciilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#sediu social, #schimbare sediu social, #sediu social companie , #Stiri Companii