BP reclama autoritatile americane de mediu pentru ca nu mai primeste contracte federale

Miercuri, 14 August 2013, ora 14:35
1391 citiri
BP reclama autoritatile americane de mediu pentru ca nu mai primeste contracte federale

Grupul petrolier britanic British Petroleum (BP) a depus o plangere impotriva Agentiei americane pentru Protectia Mediului (EPA), acuzand-o ca l-a exclus abuziv de la atribuirea unor contracte federale dupa deversarea de petrol in Golful Mexic, in 2010.

Potrivit acestei plangeri, depusa luni si consultata marti, BB intentioneaza sa "conteste deciziile EPA din 28 noiembrie 2012, 4 ianuarie 2013" si 1 februarie 2013, care exclud "participarea (companiei) la orice noua atribuire de contracte federale".

"BP intretine relatii de afaceri indelungate cu administratia federala americana. Este unul dintre cei mai mari angajatori si investitori privati ai tarii" si "principalul producator de petrol si gaze in apele adanci ale Golfului Mexic in cadrul unor contracte federale", afirma grupul in plangerea sa.

De asemenea, BP este "unul dintre cei mai importanti furnizori de carburant ai administratiei pe teritoriul national si in strainatate", potrivit acesteri plangeri.

"La mai mult de doi ani si jumatate de la accidentul de pe (platforma petroliera) Deepwater Horizon", operata de BP si care a explodat, apoi s-a scufundat in aprilie 2010, provocand cea mai mare deversare de petrol din tara, "administratia a continuat sa cumpere carburant de la BP, si (...) a apreciat in repetate randuri ca BP este un furnizor guvernamental responsabil".

BP a solicitat tribunalului sa evalueze excluderea "represiva, excesiva, arbitrara si capricioasa" impusa de EPA, si sa o declare "nula si fara substanta". De asemenea, grupul cere o indemnizatie "justa" si o rambursare a cheltuielilor pentru serviciile avocatilor.

EPA a explicat la sfarsitul lui noiembrie decizia sa de a exclude temporar BP de la atribuirea noilor contracte federale, din cauza unei "lipse de integritatea profesionala a BP" in timpul exploziei de pe platforma, situata la 80 de kilometri in largul coastei New Orleans. Totodata, BP a acceptat printr-un acord cu autoritatile americane, sa se declare "vinovat" pentru deversarea de petrol si sa plateasca o amenda in valoare de aproximativ 4,5 miliarde de dolari.

Interzicerea de a mai primi contracte federale impiedica BP sa obtina din partea Guvernului american noi acorduri de concesiune pentru extragerea petrolului din Golful Mexic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#contracte BP SUA, #autoritati mediu SUA BP, #exploatare petrol SUA , #Stiri Companii