Blana ursului din padure sau cum sa faci vanzari de 300.000 de dolari, de Halloween

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 16:15
8346 citiri
Blana ursului din padure sau cum sa faci vanzari de 300.000 de dolari, de Halloween
Sursa: outgrow.me

Karl Reichstetter si fratele sau geaman Hans sunt numai doi dintre americanii care au asteptat cu nerabdare sosirea Halloween-ului. Numai ca, spre deosebire de ceilalti tineri de pana in 35 de ani, cei doi frati nu asteapta petrecerile din noaptea de la sfarsitul acestei luni, ci vanzarile din aceasta perioada.

Ce vand cei doi? Hmm, un pic mai mult decat blana ursului din padure! Karl si Hans sunt autorii vestimentatiei Griz Coat, senzatia sezonului in SUA. Pe scurt, o imitatie din piele de urs croita sub forma unei haine de iarna, accesorizata cu o gluga in forma de capatana de urs si ghere reale de grizzly atarnand la capatul manecilor. Noua moda lansata de cei doi face subiectul unui reportaj al publicatiei Businessweek, care exploreaza tendintele in moda ale generatiei milenariste si piata dedicata acestui grup de consumatori.

Afacere de trimestru

Prima haina "grizzly" a celor doi frati a fost creata in 2011. Experienta ulterioara i-a facut sa ia in calcul deschiderea sezonului de vanzari doar in ultimul trimestru al fiecarui an. Anul acesta, Karl si Hans spera sa vanda cate 500 de bucati de Griz Coat-uri in fiecare luna a sezonului care incinge spiritul sarbatorilor de iarna. La un pret de 199 de dolari, cei doi ar urma sa aiba incasari de aproape 300.000 de dolari in doar trei luni.

Succesul acestei afaceri mici nu este un secret: gusturile generatiei care implineste 25 de ani anul acesta difera enorm fata de cele ale generatiilor care au precedat-o. Tinerii de 20 de ani din ziua de astazi dau mai multa atentie Halloweenului dacat au facut-o parintii sau fratii lor mai mari, pentru care colindul "Trick or Treat" era o chestie rezervata copiilor de scoala generala.

Suma de 300.000 de dolari la care viseaza cei doi frati "grizzly" este doar o picatura in vanzarile de costume de Halloween prognozate pentru acest an. Conform unei estimari a Federatiei Nationale a Retailerilor din Statele Unite, 78% din tinerii sub 24 de ani vor imbraca un costum de Halloween la sfarsitul acestei saptamani. O cifra care prezice vanzari de costume de adulti in valoare 1,4 miliarde de dolari in aceasta perioada. Ca si cei doi frati, retailerii au reusit sa modifice atat traditia, cat si cifrele statistice ale sarbatorii lansand in ultima vreme cat mai multe versiuni de costume de Halloween pentru adulti.

O moda excentrica

Insa retailerii isi reduc mai repede sezonul de vanzari al costumelor si mastilor infioratoare, in timp ce Karl si Hans Reichstetter exploreaza un filon nezarit de marile magazine ale Americii: gastile corporatiste. Ursonul grizzly al celor doi frati a fost deja comandat de tinerii angajati in cadrul companiilor Lyft, Kickstarter, Rush Order. Pentru ei, Halloween este doar punctul destart al unui sezon de iarna plin de petreceri, iar costumatiile nostime dau farmec unei petreceri.

Iar faptul ca, cei doi tineri au testat piata din 2011 si pana in prezent a dus la o adevarata manie a costumelor care imita blana de urs. Urban Outfiters are o blana de urs in raftla pretul de 200 dolari. In urma cu trei ani, costumul era insa inexistent pe piata, iar cei doi frati au pus roatele afacerii dupa ce imitatiile lor de costum de urs au fost sufletul unei petreceri studentesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#afacere Halloween, #costume Halloween, #vanzari costume Halloween, #piata costume Hhalloween , #Stiri Companii