Black Friday. Unde gasesti cele mai mici preturi, de la televizoare, la automobile

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 12:00
3466 citiri
Black Friday. Unde gasesti cele mai mici preturi, de la televizoare, la automobile

Reducerile de preturi au inceput cu mult inainte de "Black Friday, tot mai multe companii incercand, prin diverse campanii, sa castige cat mai multi cumparatori, iar in ultimele zile, termenul "black friday" a devenit cel mai des intalnit pe motoarele de cautare.

Promotia a fost anuntata, initial, pe 29 noiembrie, apoi a fost devansata pe 22 noiembrie, dupa care multi retaileri au inceput sa scada preturile cu aproape o luna inainte.

De exemplu, televizoarele, care se numara printre cele mai cautate produse de catre romani cu ocazia Black Friday, au preturi, pentru un model LED cu diagonala de 40 de centimentri, care pleaca de la putin peste 400 de lei, deocamdata.

Promotiile variaza intre 5% si 90%

Unul dintre retailerii online, PC Garage , organizeaza campania de Black Friday in data de 22 noiembrie si anunta reduceri de pana la 70% la smartphone, tablete, laptopuri, monitoare LED, componente PC de top si gaming high end.

PC Garage afiseaza deja reduceri pentru o arie larga de produse, incepand de la licente de Windows 8.1, trecand prin accesorii pentru PC, si ajungand la echipamente de stocare NAS.

Pentru Black Friday 2013, PC Garage estimeaza 20.000 de comenzi si vanzarea a 5.000 de tablete, 5.000 de smartphone, 3.000 de laptopuri si vanzari de componente de 1 milion euro.

Anul trecut de Black Friday, a inregistrat o crestere a traficului cu 700% fata de o zi normala, motiv pentru care anul acesta magazinul a realizat imbunatatiri la nivel de site.

Cum poti face "reducerea" mai atragatoare

Pe langa reducerile de preturi, companiile abordeaza si alte strategii, pentru a face oferta mai atragatoare.

Astfel, de BlackFriday, MarketOnline.ro a anuntat ca va inapoia clientilor de doua ori diferenta la produsele care fac parte din oferta sa, daca acestia vor gasi la un alt magazin un pret mai mic pentru produsul comandat.

"Dorim ca ziua de 22 noiembrie sa fie una importanta pentru clientii nostri, de aceea, ne-am gandit sa le garantam cel mai mic pret din piata pentru produsele participante la Campania Black Friday. Clientul poate veni direct pe marketonline.ro si achizitiona produsul dorit din oferta noastra fara a mai trebui sa caute in toate ofertele magazinelor cel mai mic pret. In cazul in care clientul gaseste un pret mai mic pentru acelasi reper la unul dintre magazinele concurente participante la aceasta campanie, noi ii vom plati de doua ori diferenta", a spus Andrei Cracea, general manager al MarketOnline.ro.

Campania va incepe de la primele ore ale diminetii cand pe site vor fi afisate reducerile de pana la 75%, in oferta fiind incluse, printre altele, tablete la 199 lei, televizoarele de 80 cm, la 829 lei si aspiratoare la 99 lei.

Reduceri de pana la 50%, suplimentarea personalului cu 50%

La randul lor, cei de la Domo anunta reduceri de pana la 50%, urmand sa suplimenteze cu 50% si personalul care va sta la dispozitia clientilor. De asemenea, pentru ca sa faca fata solicitarilor, a implementat o conexiune in banda larga, de opt ori mai rapida fata de cea de anul trecut. In plus, compania a investit si intr-un up-grade al softului de gestiune, cu scopul reducerii cu pana la 50% a timpului petrecut la case.

"Ne asteptam la vanzari de pana la 8-9 ori mai mari fata de media unei luni normale. (...). Am suplimentat suprafata de depozitare cu peste 2.500 de metri patrati, cu 50% numarul personalului si am incheiat contracte cu firme premium de curierat pentru onorarea comenzilor online", a declarat Ligia Rosu, Marketing Manager Domo.

Compania estimeaza cresteri substantiale ale vanzarilor la toate gamele de produse, cu varfuri inregistrate la cateva categorii, precum tablete, smartphone-uri, smart TV si TV 3D. De asemenea, estimeaza o crestere a vanzarilor pe segmentul electrocasnicelor mici, in cazul carora estimarea ar fi de pana la cinci ori mai mare comparativ cu media unei luni obisnuite.

Conform unui sondaj al companiei, mai mult de 30% dintre respondenti intentioneaza sa aloce un buget de aproximativ 1.000 de lei pentru cumparaturile de Black Friday.

La randul lor, si cei de la F64 participa la Black Friday, urmand sa anunte lista oficiala de reduceri in noaptea de 22 noiembrie, ofertele fiind valabile timp de 3 zile, inclusiv duminica, 24 noiembrie.

Compania a lansat si o campanie de promovare a acestui eveniment, oferind cumparatorilor posibilitatea de a paria pe produsele despre care ei cred ca vor intra in campania Black Friday. Cei care ghicesc produsele si pretul corect vor intra in tragerea la sorti pentru nu mai putin 100 de premii.

In campania de Black Friday vor intra toate categoriile de produse F64, incepand cu DSLR-uri si accesorii, pana la cursurile foto. Cel mai mare discount este de aproape 70% la un anumit brand de obiective, iar cel mai mic discout este de 11%, la un produs nou si inovativ in gama sa.

De asemenea, in campania de reduceri vor fi incluse si tablete si smartphones, unde reducerile vor ajunge pana la 35%.

F64 estimeaza o dublare a vanzarilor fata de campania de Black Friday din 2012.

Altex, unul dintre principalii competitori de pe segmentul retailului electroIT, afiseaza deja reduceri, care pleaca, de exemplu, de la 60% pentru toata gama de fiare de calcat. De asemenea, afisa si reducerea pretului pentru un laptop Lenovo cu 500 de lei, la 1.999,90 lei.

Si automobilele participa la "raliul" Black Friday

La randul lor, si cei de la Ford fac reduceri pentru Black Fiday, afisand pe pagina de internet "avantaje" cuprinse intre 5.250 de euro, pentru modelul Fiesta, si 7.000 de euro pentru Focus.

Reducerea, valabila in perioada 22-29 noiembrie, cuprinde si valoarea tichetului Rabla, este valabila pentru modele Focus, Fiesta si B-Max.

Si Toyota participa la promotia de Black Friday, in oferta incluse modelele Yaris si Auris. Totusi, pe pagina oficiala nu sunt afisate reducerile.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Black Friday, #reduceri preturi , #Stiri Companii