Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bitcoin prinde puteri in Romania - cum poti efectua plati in moneda virtuala

Bitcoin prinde puteri in Romania - cum poti efectua plati in moneda virtuala

Peste 6.000 de comercianti vor avea acces de astazi la procesarea Bitcoin, iar pentru a-ti da seama care sunt acestia, trebuie sa cauti doar un indiciu: sa fie parteneri mobilPay.

Informatia apare dupa ce NETOPIA mobilPay, unul dintre cei mai mari procesatori de plati online cu cardul din Romania si liderul platilor mobile de pe piata locala, anunta integrarea tranzactiilor cu Bitcoin, cea mai utilizata moneda virtuala descentralizata din lume.

Potrivit reprezentantilor NETOPIA mobilPay, compania va procesa Bitcoin in urma unui parteneriat incheiat cu BTCXChange.ro, platforma locala de tranzactionare a monedei virtuale, care numara, in prezent, peste 3.000 de utilizatori si care a tranzactionat, in 2014, plati Bitcoin in valoare de 2,5 milioane dolari.

"Odata cu integrarea Bitcoin, facem inca un pas in viitor, iar mobilPay devine singura platforma regionala care integreaza toate metodele posibile de plata: card, mobil, SMS, cash, transfer bancar, apel telefonic si inchidem, momentan, cercul cu Bitcoin.

Toti comerciantii parteneri mobilPay au acces instant, fara efort si costuri de dezvoltare la toate aceste metode de plata", declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

"Potentialul Bitcoin, dar mai ales al tehnologiilor ce stau la baza lui, este fenomenal, fiind fundamentul urmatorului pas evolutiv in tot ce inseamna on-line, nu neaparat doar servicii de plata. Dorim sa sustinem orice initiativa a comunitatii Bitcoin din Romania, dezvoltatori, comercianti si utilizatori. Suntem deschisi spre viitor", adauga Antonio Eram.

In urma parteneriatului cu BTCXChange.ro, NETOPIA mobilPay reuseste sa devina primul procesator complet de plati din Romania, care include si criptomoneda.

"Stirile din zilele noastre vor deveni, intr-un viitor apropiat, momente de referinta in dezvoltarea pietei de criptomoneda din lumea intreaga. Marcam debutul formarii unor ecosistem descentralizat si, totodata, concretizarea eforturilor comunitatii depuse pentru extinderea sa. Cresterea spectaculoasa a pretului de la un an la altul, cat si rata de adoptie rapida, ne fac sa privim cu incredere spre viitor", afirma Cristian Cora, COO BTCXChange.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2674 ori