Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Beneficiarii de Start-up nation pot suspenda contractele de munca ale angajatilor pe perioada starii de urgenta

Beneficiarii de Start-up nation pot suspenda contractele de munca ale angajatilor pe perioada starii de urgenta

Beneficiarii programelor nationale destinate infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii derulate, cum ar fi Start-up Nation, pot suspenda contractele de munca ale angajatilor pe perioada starii de urgenta, anunta Ministerul Economiei.

Totodata, acestea pot sa suspende si implementarea proiectelor si a obligatiilor aferente.

"Ministerul Economiei a adoptat, prin ordin al ministrului publicat in Monitorul Oficial, masuri pe perioada starii de urgenta, in contextul raspandirii virusului SARS Cov-2, care vin in sprijinul IMM-urilor beneficiare ale programelor nationale destinate infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii derulate de MEEMA", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, transmis Ziare.com.

Este vorba despre:

Programul pentru stimularea infiintarii intreprinderilor mici si mijlocii "Start-up Nation - Romania, editiile 2017 si 2018Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, editiile 2017 si 2018Programul national multianual de microindustrializare, editiile 2017 si 2018

"Lucram in continuare pentru a gasi cele mai eficiente masuri pentru mediul de afaceri romanesc, gandindu-ne permanent si la ce va urma dupa aceasta criza. Este necesara o relaxare fiscala pentru companii in aceasta perioada, de aceea, am propus aceste masuri economice concrete pentru beneficiarii programelor noastre care sunt afectati de criza generata de noul coronavirus. Economia va trebui restartata, resetata si adaptata noilor cerinte. Suntem in dialog permanent cu reprezentanti ai mediului de afaceri pentru a minimiza efectele negative cauzate de criza pandemica", a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Asadar, potrivit ordinului, pe toata perioada starii de urgenta:

Se suspenda termenele instituite contractual referitoare la obligatiile de pastrare a locurilor de munca, la cerere;Administratorul programului nu intreprinde niciun demers pentru recuperarea ajutorului de minimis acordat, pe motivul obligatiei de a pastra locurile de munca, sub rezerva de a monitoriza acest indicator dupa incetarea starii de urgenta;Contractul/acordul de finantare se poate modifica, in conditiile dispozitiilor cuprinse in acesta si in limitele legii, prin act aditional semnat de ambele parti, cu semnatura electronica;Aceste dispozitii NU POT conduce la exonerarea de raspundere a beneficiarilor care nu si-au indeplinit obligatiile pana la data decretarii starii de urgenta.

...citeste mai departe despre "Beneficiarii de Start-up nation pot suspenda contractele de munca ale angajatilor pe perioada starii de urgenta" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1161 ori