Bechtel va primi un avans de 132 milioane euro pentru lucrari in 2008

Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 13:32
1067 citiri
Bechtel va primi un avans de 132 milioane euro pentru lucrari in 2008

Compania Bechtel, care construieste Autostrada Transilvania (Brasov - Bors), va primi circa 132 milioane euro, reprezentand avansul de 30% din valoarea totala a lucrarilor estimate pentru acest an, de circa 468 milioane euro, a declarat vineri, pentru Rompres, Dorin Debucean, director general adjunct in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

"Conform contractului, Bechtel poate primi pana la 30% din valoarea anuala a lucrarilor la inceputul anului, in baza unei analize a constructorului. Avansul pe care Bechtel il va primi din ianuarie este de circa 132 milioane euro", a spus Dorin Debucean. Acesta a spus ca sumele vor fi utilizate pentru actualele tronsoane pe care se lucreaza, cat si pentru pregatirea lucrarilor la alte doua tronsoane la care vor incepe lucrarile in acest an.

Ministerul Transporturilor va aloca circa 520 milioane de euro in 2008 pentru lucrari si alte cheltuieli la Autostrada Transilvania (Brasov - Bors). Bechtel va primi putin peste 500 milioane de euro, restul sumei urmand sa fie utilizata pentru exproprieri si utilitati.

In 2007, compania constructoare, Bechtel a primit 185 milioane de euro de la Ministerul Transporturilor. Suma se va majora in acest an deoarece lucrarile la cele doua tronsoane aflate in executie, Campia Turzii - Gilau ( 52 de kilometri) si Suplacu de Barcau - Bors ( 64 de kilometri), sunt avansate.

Contractul prevede ca aceste tronsoane sa fie finalizate in 2009, urmate de portiunea Cluj - Suplacu de Barcau, care trebuie finalizata in 2010, pentru a se face legatura cu frontiera romano-ungara.

De asemenea, sumele alocate in 2008 vor fi utilizate pentru demararea lucrarilor pe alte doua tronsoane pana la sfarsitul anului, tronsonul Cluj - Mihailesti si tronsonul Mihailesti - Suplacu de Barcau.

Costurile de constructie pentru Autostrada Transilvania s-ar putea dubla, de la 2,2 miliarde euro la peste patru miliarde euro, asta deoarece pretul materialele de constructii s-a scumpit considerabil. Autostrada va avea 415 kilometri, din care peste 55 de kilometri de poduri si viaducte, 94 de pasarele, 58 de pasaje peste autostrada si 16 noduri rutiere, termenul de punere in functiune fiind anul 2013.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...