Basescu: Nu s-au incasat nici acum cei 200 de milioane de dolari de la Rompetrol

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 10:28
1902 citiri
Basescu: Nu s-au incasat nici acum cei 200 de milioane de dolari de la Rompetrol
Foto: cotidianul.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca pana in acest moment nu s-a incasat datoria de 200 de milioane de dolari de la Rompetrol si nici nu s-a constituit fondul de investitii de un miliard de euro, el precizand ca premierul Ponta este responsabil, mai ales ca l-a avertizat.

Presedintele a tinut sa faca o remarca, in contextul problemei constructiei bugetului pe 2015, precizand ca a fost interesat sa stie daca, in urma acceptului premierului Victor Ponta de a se incasa doar 200 de milioane de dolari de la Rompetrol, din datoria de 680 de milioane, s-a intamplat ceva, cu atat mai mult cu cat se stabilise si formarea unui fond de investitii, de un miliard de euro, din care 80% sa fie contributia kazahilor, potrivit Mediafax.

"Nu numai ca nu s-a format fondul de investitii de un miliard de euro, dar nici macar cei 200 de milioane de dolari nu s-au incasat pana la momentul la care eu fac declaratii. Aici, domnul premier Ponta trebuie sa isi asume toata responsabilitatea, pentru ca l-am prevenit inainte de a face acest lucru", a spus Traian Basescu.

Guvernul a aprobat in ianuarie memorandumul in baza caruia KazMunaiGaz, actionarul majoritar al grupului Rompetrol, va plati 200 milioane de dolari din datoria istorica de 688 milioane de dolari, in schimbul unei participatii de 26,7% din capitalul companiei Rompetrol Rafinare, care opereaza rafinaria Petromidia.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Basescu bani incasati Rompetrol, #Ponta responsabil bani Rompetrol , #Stiri Companii