Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Austriecii de la Agrana cumpara fabricile de zahar detinute de Lemarco in Urziceni si Liesti

Austriecii de la Agrana cumpara fabricile de zahar detinute de Lemarco in Urziceni si Liesti


Austriecii de la Agrana au ajuns la un acord cu producatorul de zahar Lemarco pentru preluarea fabricilor acestuia din Urziceni si Liesti, a anuntat compania. Pretul tranzactiei nu a fost dezvaluit.

"Intentia Agrana in Romania nu este doar sa majoreze productia de sfecla de zahar, ci si activitatea de rafinare a zaharului, pentru a-si consolida prezenta pe piata Europei de Sud-Est", a declarat directorul executiv al Agrana, Johann Marihart.

Agrana face parte din grupul german Suedzucker. In Romania, afacerile sale se ridca la peste 270 de milioane de euro.

Fabrica din Urziceni are legaturi cu retelele de transport rutier si feroviar, dar este si in apropierea portului Constanta, considerat de companie foarte important pentru aprovizionarea cu metrie prima si exporturi.

Agrana detine alte doua fabrici de zahar in Romania, la Buzau si Roman

Piata zaharului din Romania se ridica la 500.000 de tone, din care numai 20% este provenit din sfecla de zahar, restul productie avand la baza rafinarea de trestie de zahar, conform companiei.

Agrana detine in Romania doua fabrici de zahar, in Buzau si Roman, si detine marcile Margaritar Zahar si Coronita.

La nivelul Europei Centrale si de Est, Agrana, pe langa zahar, este si un important producator de bioetanol, cu linii de productie in Austria si Ungaria.

Grupul Agrana este prezent in 26 de tari unde are 55 de fabrici si circa 8.500 de anhajati, veniturile totale fiind in jurul a trei miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 5351 ori