Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Au pus pusca-n cui: Ocoalele silvice, obiective pazite cu contracte de sute de mii de euro

Au pus pusca-n cui: Ocoalele silvice, obiective pazite cu contracte de sute de mii de euro


Directiile Silvice Bacau si Mures au atribuit contracte in valoare totala de 600 de mii de euro pentru paza cladirilor din patrimoniu. Un atu al firmelor castigatoare a fost si faptul ca n-au avut concurenta la licitatie.

Lex Guard Security este firma care a castigat licitatia organizata de Romsilva, pentru "prestarea serviciului de paza inarmata a obiectivelor si monitorizarea sistemelor de alarmare impotriva efractiei la sediul unitatii si la subunitatile din teritoriu, pentru obiectivele Directiei Silvice Mures, inclusiv auditarea si mentenanta acestor sisteme", potrivit anuntului de atribuire.

Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 870.000 de lei (200.000 euro), iar oferta de pret castigatoare a fost foarte apropiata de aceasta estimare, cu 312 lei mai mica. Desi caietul de sarcini a mai fost achizitionat de cinci firme, doar Lex Guard Security s-a inscris la licitatie.

DS Bacau si-a "luat" 21 de paznici

Si Directia Silvica Bacau s-a asigurat impotriva hotilor, printr-un contract de 1,9 milioane de lei (400.000 euro) atribuit, la finalul lui aprilie, unicei firme participante la licitatie, Bronic Security. Firma va asigura paza, timp de doi ani, pentru cele 21 de obiective ale regiei autonome: 14 ocoale silvice, o sectie de drumuri, sediu DS Bacau si cinci depozite.

Initial, licitatia a fost organizata in toamna si au participat patru firme. In urma unei contestatii, una dintre firme a fost descalificata de CNSC, iar celelalte doua nu au mai prelungit ofertele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1811 ori