Apple, cel mai mare profit din istorie

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 09:41
1841 citiri
Apple, cel mai mare profit din istorie
Foto: electronicproducts.com

Grupul informatic american Apple a raportat cel mai mare profit trimestrial inregistrat vreodata de o companie listata la bursa, datorita majorarii vanzarilor de iPhone-uri, transmite BBC.

In trimestrul patru din 2014, profitul net a urcat la 18 miliarde de dolari, depasind castigul de 15,9 miliarde de dolari raportat de gigantul petrolier ExxonMobil in trimestrul doi din 2012, conform datelor Standard and Poor's, potrivit Agerpres.

In ultimele trei luni din 2014, Apple a vandut 74,5 milioane de iPhone-uri, depasind estimarile analistilor, insa vanzarile de iPad-uri au continuat sa dezamageasca, inregistrand un declin de 18% in 2014, comparativ cu 2013.

Marja bruta a profitului la iPhone-uri a urcat cu 2%, la 39,9%. Dupa inchiderea sedintei bursei de la New York, actiunile Apple au urcat cu peste 5%.

Veniturile companiei au urcat anul trecut cu 30%, la 74,6 miliarde de dolari, fata de 2013. Vanzarile pe piata chineza au urcat cu 70% in 2014, la 16 miliarde de dolari, aproape egaland vanzarile de 17 miliarde de dolari inregistrate in Europa.

Apple a inceput sa comercializeze cele mai moderne telefoane ale sale, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, pe piata chineza in luna octombrie 2014, la o luna dupa ce au fost lansate pe pietele din SUA, Germania, Australia, Canada, Franta, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie si Singapore.

In cursul unei vizite in China in toamna anului trecut, directorul Apple, Tim Cook, a declarat ca "este doar o chestiune de timp" pana cand China va deveni cel mai mare contributor la veniturile companiei.

Cook a mai spus ca Apple are de gand sa creasca numarul magazinelor sale din China de la 15 la 40 in cativa ani.

In noiembrie, Apple a devenit prima companie din lume cu o capitalizare de piata de 700 de miliarde de dolari.

Producatorul telefoanelor iPhone si al tabletelor iPad este cea mai valoroasa companie din lume, devansand cu mult ExxonMobil, evaluata la 403 miliarde de dolari, si Microsoft, care valoreaza 394 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#grupul informatic american Apple, #Apple profit trimestrial , #Stiri Companii