Apple, cea mai admirata companie din lume, pentru al saselea an la rand

Vineri, 01 Martie 2013, ora 16:43
1841 citiri
Apple, cea mai admirata companie din lume, pentru al saselea an la rand

Apple a ramas in topul Fortune al celor mai admirate companii din lume, pentru al saselea an la rand, urmata de Google si Amazon.com

Apple s-a confruntat in ultimul timp cu o scadere accentuata a actiunilor sale, dar si cu critici negative in ceea ce priveste serviciul Maps. Totusi, compania a ramas stabila financiar, inregistrand in ultimul trimestru un profit net de 13 miliarde de dolari, care a transformat-o in cea mai profitabila companie din lume, pentru acea perioada, potrivit CNN Money.

Compania are in continuare o baza uriasa de clienti fanatici si refuza sa concureze cu produsele sale in functie de pret, reusind sa pastreze un statut special pentru iPhone si iPad, folosite la scara larga ca niste produse din gama premium.

Cu toate ca are parte de o competitie dura, in trimestrul patru din 2012 iPhone a ramas cel mai bine vandut telefon din lume, urmat de iPhone 4S.

Gigantul Google continua sa fie compania cea mai atractiva pentru angajati, intr-un top alcatuit de LinkedIn.

S-a estimat ca sistemul de operare Android va depasi cota de piata iOS pe piata din Statele Unite si Canada, dar si ca Google Play va surclasa Apple App Store, din punct de vedere al numarului de aplicatii.

Publicitatea online continua sa fie un generator de miliarde de dolari pentru Google, nu doar din partea motorului de cautare, ci si din partea YouTube.

Amazon se afla pe locul trei in topul Forbes, privind cele mai admirate companii din lume. In 2012, Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon, a fost numit omul de afaceri al anului, in special pentru faptul ca a perfectionat divizia Amazon Web Services, dar si produsele Kindle.

Cel mai mare retailer din lume continua sa fie un adversar de temut pentru companii precum Netflix, Google sau Apple. Mai nou, se vorbeste inclusiv de un smartphone Amazon.

Coca Cola, locul patru in topul Forbes, a inregistrat vanzari record in tari precum India si Tailanda, iar la nivel global vanzarile companiei au crescut cu 4%.

In Statele Unite, Coca Cola si Diet Coke sunt bauturile racoritoare cu cea mai mare cota de piata (Pepsi este pe locul trei).

Cel mai mare lant de cafenele din lume, Starbucks, ocupa locul cinci in topul Forbes al celor mai admirate companii.

Dupa ce compania a fost fortata sa inchida sute de magazine, din cauza crizei financiare, directorul executiv Howard Schultz a orchestrat o revenire a retailerului.

Starbucks a obtinut anul trecut venituri in valoare de 13,3 miliarde de euro, in crestere cu 14% fata de anul anterior.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#top companii Fortune, #cele mai admirate companii Fortune, #Apple top Fortune , #Stiri Companii