Apple ar putea lansa o noua emisiune de obligatiuni, partial in euro

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 16:25
2848 citiri
Apple ar putea lansa o noua emisiune de obligatiuni, partial in euro
Foto: manafu.ro

Compania americana Apple pregateste o noua emisiune de obligatiuni, iar o parte dintre acestea ar putea fi denominate in euro, o premiera pentru gigantul IT, potrivit Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate situatiei.

Apple a mandatat bancile Deutsche Bank si Goldman Sachs sa organizeze o intalnire cu investitorii in cursul zilei de luni, plasamentul de titluri urmand sa fie lansat probabil saptamana viitoare, conform surselor citate, transmite Mediafax.

Analistii CreditSights estimau in aprilie ca Apple ar putea emite anul acesta obligatiuni in alta moneda decat dolarul american in valoare de pana la 5 miliarde dolari.

Companiile americane au accelerat in ultimele luni programele de vanzari de obligatiuni pe pietele din Europa, profitand de costurile in scadere. De la inceputul anului, firmele americane au vandut titluri in euro in valoare de 51,5 miliarde (64,5 miliarde dolari), cea mai mare suma din primele zece luni ale unui an din 2008, potrivit datelor Dealogic.

Precedentele emisiuni de obligatiuni ale Apple au avut valori considerabile, de 17 miliarde dolari, respectiv 12 miliarde dolari. Investitorii au subscris titluri in valoare totala de circa 100 miliarde de dolari la cele doua emisiuni, care au avut loc in 2012 si 2013.

Maturitatile au variat intre 3 si 30 de ani, dobanda platita de Apple fiind de 1,068% pentru titlurile pe 3 ani si de 4,483% pentru cele pe 30 de ani, putin peste randamentul oferit de Trezoreria SUA pentru obligatiunile similare la acea data. Fondurile obtinute au fost folosite pentru plata programelor Apple de rascumparare de actiuni si a dividendelor.

Moody's acorda Apple calificativul "Aa1", iar S&P ratingul "AA+".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Apple lansare emisune obligatiuni, #emisiune obligatiuni euro , #Stiri Companii