Apple a cumparat un startup afiliat retelelor de socializare, cu peste 200 milioane dolari

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 17:08
1516 citiri
Apple a cumparat un startup afiliat retelelor de socializare, cu peste 200 milioane dolari

Grupul Apple a cumparat un startup care analizeaza datele asociate retelelor de socializare, Topsy, cu peste 200 milioane de dolari.

Nu se stie deocamdata in ce fel grupul Apple va folosi noua companie, insa aceasta achizitie ar putea fi asociata cu noul serviciu de ascultare de muzica online al grupului american, precizeaza Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate de acest dosar.

Topsy, potrivit WSJ, face parte dintr-un grup de companii partenere ale Twitter, care au acces la un numar mare de date asociate retelelor de socializare.

Topsy, care are sediul la San Francisco, a anuntat la inceputul lunii septembrie ca va indexa toate tweet-urile publicate de la lansarea platformei de microblogging Twitter in 2006, creand astfel un motor de cautare cu plata, dedicat acestei retele de socializare.

Grupul Apple a reamintit faptul ca a cumparat "din cand in cand mici companii din domeniul tehnologiei", dar, in general, nu vorbeste nici despre proiectele sale, nici despre obiectivele sale.

Reprezentantii companiei Topsy spun ca doresc sa isi ajute clientii "sa analizeze instantaneu orice subiect, expresie sau hashtag, din toti acesti ani de mesaje, pe milioane de site-uri pe internet".

Analiza acestor date poate servi, de exemplu, pentru a evalua eficacitatea unei campanii publicitare pe retelele de socializare.

Apple detinea o retea de socializare dedicata muzicii, denumita Ping, pe care a inchis-o insa anul trecut. Grupul american prevedea lansarea, in toamna acestui an, a unui serviciu de ascultare de muzica online, denumit iTunes radio.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#grup Apple, #startup retele socializare, #achizitii apple , #Stiri Companii