Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANRE a aprobat majorarea unor tarife percepute de Transelectrica si OPCOM

ANRE a aprobat majorarea unor tarife percepute de Transelectrica si OPCOM


Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat majorarea unor tarife percepute de OPCOM pentru participantii la piata angro de energie, cu 23,3%, si de Transelectrica (TEL), pentru transportul energiei, cu 12,7%, si pentru serviciul de sistem, cu 6,8%.

Astfel, tariful mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice va ajunge la 21,16 lei/MWh, cel pentru serviciul de sistem la 10,91 lei/MWh, iar cel incasat de OPCOM la 0,37 lei/MWh.

Tarifele nu includ TVA si vor intra in vigoare la 1 ianuarie, potrivit datelor Transelectrica remise vineri bursei.

"Anul 2013 reprezinta an de trecere de la perioada a doua de reglementare la perioada a treia de reglementare, al carei inceput va fi decalat cu un an. Perioada a treia de reglementare va fi cuprinsa intre anii 2014 si 2018", se arata intr-un comunicat al companiei.

ANRE a luat in calcul la stabilirea tarifelor, printre altelte, o crestere de 1,5% a cantitatii de energie transportata in 2013, fata de anul in curs.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1215 ori