Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANCOM: Firmele pot beneficia de oferte pentru persoane fizice, in industria telecom

ANCOM: Firmele pot beneficia de oferte pentru persoane fizice, in industria telecom


ANCOM a anuntat marti ca si persoanele juridice pot beneficia de ofertele pentru persoanele fizice, in cazul in care o solicita. Noua reglementare se regaseste in Ghidul privind incheierea si continutul minim al contractelor ce au ca obiect furnizarea de servicii de comunicatii electronice destinate publicului, publicat marti.

O alta schimbare anuntata este aceea ca operatorii telecom vor trebui sa prezinte persoanelor fizice si oferte pe un an, astfel incat acestea sa poata opta pentru contracte potrivite nevoilor lor. Durata maxima initiala a contractelor cu persoanele fizice nu poate fi mai mare de 24 de luni.

In acelasi timp, Autoritatea atrage atentia asupra faptului ca furnizorii au dreptul sa modifice in mod unilateral anumite clauze din contract (servicii oferite, tarife, mod de taxare etc.), cu conditia de a-i informa pe abonati cu privire la aceste modificari, cu cel putin 30 de zile inainte de producerea acestora.

In acest interval de 30 de zile, abonatul poate renunta la contract fara a plati despagubiri, in cazul in care nu este de acord cu modificarile impuse de furnizor.

ANCOM poate sanctiona furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului pentru nerespectarea duratei maxime initiale a contractelor, precum si pentru neincluderea in contracte a clauzelor minime obligatorii. Totodata, ANCOM poate solutiona litigiile nerezolvate pe cale amiabila dintre utilizatori si furnizori pentru nerespectarea acestor clauze.

Ghidul privind incheierea si continutul minim al contractelor ce au ca obiect furnizarea de servicii de comunicatii electronice destinate publicului poate fi consultat pe pagina de internet a Autoritatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1767 ori