Analiza datelor tahografului digital: ce software să alegeți pentru companiile de transport?

Joi, 24 Martie 2022, ora 18:12
1989 citiri
Analiza datelor tahografului digital: ce software să alegeți pentru companiile de transport?
FOTO: inelo.com/ro/

Gestionarea adecvată a vehiculelor companiilor de transport presupune utilizarea unor tahografe digitale inteligente, precum și o platformă web corespunzătoare, pentru monitorizarea șoferilor și analiza datelor tahografului. Platforma web va pune la dispoziția managerilor flotelor o serie de informații, cu ajutorul cărora își vor putea gestiona cu ușurință întreaga flotă.

Tahograful digital – ce este?

Tahograful digital reprezintă un instrument obligatoriu în Uniunea Europeană începând cu anul 2006 pentru toate vehiculele înmatriculate după această dată și este soluția ideală pentru înregistrarea, analizarea și stocarea informațiilor privind datelor șoferilor, viteza, distanța parcursă, timpul privind parcurgea unei distanțe din punctul de plecare până în punctul de sosire, precum și timpul de odihnă.

Toate aceste informații sunt înregistrate atât în memoria internă a tahografului digital, cât și pe cardul conducătorilor auto. Datele stocate pot fi citite și analizate prin intermediul unui software special creat.

Software pentru analiza datelor tahografului digital

Pentru analiza datelor stocate în memoria tahografului digital, soluția o reprezintă tahograph data analysis – Tachoscan Web inelo.com. Tachoscan Web permite vizualizarea, analizarea și stocarea datelor topografului digital într-un mod convenabil, ușor, sigur, datele fiind puse la dispoziția managerilor companiilor de transport și persoanelor abilitate în orice moment.

Software-ul vine în ajutorul tuturor pentru efectuarea verificărilor, calcularea salariilor sau monitorizarea încălcărilor șoferilor și oferirea soluțiilor pentru rezolvarea acestora.

Utilizarea software-ului pentru analiza datelor tahografului digital ajută la îmbunătățirea siguranței rutiere prin reducerea fraudelor, adesea întâlnite, ce țin de timpul de condus și viteză.

Colectarea și stocarea datelor tahografului

Managerii companiilor de transport din întreaga Europă sunt obligați să monitorizeze conducătorii auto, pentru a se asigura că respectă normele în vigoare privind condusul în condiții de siguranță rutieră.

Datele stocate în memoria tahografului trebuie descărcate lunar, păstrate timp de un an și puse la dispoziția autorităților de fiecare dată când sunt solicitate. Pentru a crește productivitatea conducătorilor auto, software-ul Tachoscan permite descărcarea la distanță a tuturor datelor tahografelor, în condiții depline de siguranță.

Utilizarea Tachoscan Web pentru descărcarea datelor oferă o mulțime de avantaje, așa cum reiese și din informațiile regăsite pe bzi.ro, platforma web fiind un instrument necesar pentru analiza datelor tahografului digital.

Printre informațiile înregistrate într-un tahograf digital, ce pot fi accesate de la distanță cu ajutorul platformei web sunt numele șoferului, data și ora începerii activității, numărul de înmatriculare, informații privind verificarea tehnică a vehiculului, înregistrări service, nivelul combustibilului, punctul de colectare și punctul de livrare, întârzierile înregistrate între punctul de plecare și cel de livrare, locația exactă, citirea contorului de parcurs, distanța totală parcursă, date și ora încheierii activității, timpul de condus zilnic, timpul destinat pauzelor obligatorii de odihnă, precum și orice informații despre eventualele accidente, încălcări și abateri ale conducătorilor auto.

Pe măsură ce reglementările autorităților se schimbă, tahografele și platformele web pentru analizarea datelor tahografului trebuie și ele adaptate. Acest lucru este necesar pentru evitarea manipulării informațiilor tahografului, pentru asigurarea unui climat sănătos atât pentru angajați, cât și pentru toți participanții la trafic, prin respectarea timpilor de condus și de odihnă.

Fiind adaptat cerințelor europene, prin intermediul Tachoscan Web se pot constata în timp util eventuale abateri ale conducătorilor auto, vehiculul localizându-se rapid pentru luarea măsurilor ce sunt necesare pentru păstrarea siguranței.

Beneficiile utilizării software-ului Tachoscan Web

Utilizarea unui software potrivit pentru obținerea datelor înregistrate cu ajutorul tahografelor digitale, oferă o serie de beneficii managerilor companiilor de transport. Printre acestea, regăsim:

  • descărcarea, stocarea și analiza ușoară a datelor ajută la crearea rapidă a documentelor necesare în timpul efectuării inspecțiilor din partea autorităților;
  • algoritmul de încălcări este utilizat în peste 20 de state europene, ținând cont de reglementările în vigoare;
  • emiterea rapoartelor privind încălcările șoferilor în conformitate cu inspecțiile europene;
  • emiterea rapoartelor clare și concise, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru managerii flotei;
  • reducerea costurilor pentru întreținerea vehiculelor prin monitorizarea atentă a manevrării acestora;
  • monitorizarea permanentă a vehiculelor și oferirea informațiilor reale privind evenimentele ce țin de timpul de condus, viteză, distanțe;
  • un tablou simplu de bord pentru colectarea datelor stocate;
  • menținerea în legalitate a timpului de lucru al șoferilor, în conformitate cu reglementările fiecărui stat european.

Pentru a fi la curent cu ultimele reglementări privind legislația în vigoare, înregistrarea precisă a timpului de lucru al conducătorilor auto și pentru rezolvarea încălcărilor efectuate de aceștia, software-ul Tachoscan Web reprezintă soluția ideală, fiind singurul program complex pentru stocarea și analiza datelor din foile de înregistrare, cardurile șoferilor și memoria tahografelor digitale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Noi complicații în sistemul RO e-Transport: ”Stați să vedeți când încep amenzile și procesele”
Noi complicații în sistemul RO e-Transport: ”Stați să vedeți când încep amenzile și procesele”
Autoritatea Națională de Administrare Fiscală a anunțat că vrea extinderea listei de bunuri cu risc fiscal ridicat monitorizate prin sistemul RO e-Transport și a publicat miercuri, 17...
#tahograf digital, #software, #companii de transport , #Stiri Companii