Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF: Declaratia 390, privind livrarile si achizitiile intracomunitare, se va depune doar pe internet

ANAF: Declaratia 390, privind livrarile si achizitiile intracomunitare, se va depune doar pe internet


Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) informeaza ca, din 4 ianuarie 2012, pentru perioade de raportare incepand cu decembrie 2011, declaratia 390, privind livrarile, achizitiile intracomunitare de bunuri, se va putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF.

Depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat.

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnata si stampilata.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, declaratia 390 va putea fi depusa doar la ghiseu, pe suport hartie cu fisier txt pe suport electronic, generata prin programele de asistenta accesibile pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili - Programe utile - Declaratii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratia 390 vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice - Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni, documentatie de ajutor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1983 ori