Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anadarko - despagubiri de 4 miliarde de dolari pentru poluarea din Golful Mexic

Anadarko - despagubiri de 4 miliarde de dolari pentru poluarea din Golful Mexic


Gigantii petrolieri BP si Anadarko au ajuns la un acord privind cheltuilelile pentru reducerea impactului deversarilor de petrol din Golful Mexic, provocate de acestia.
In urma acordului, Anadarko va plati 4 miliarde de dolari pentru actiunile de curatare, cu jumatate mai putin decat ar fi putut plati daca s-ar fi ajuns in instanta.

Prin acest acord, s-a stabilit ca Anadarko va renunta la acuzatiile de neglijenta, aduse la adresa BP si ca va fi exclusa de la plata altor amenzi guvernamentale.

La aflarea acestei stiri, actiunile grupului petrolier au inregistrat o crestere de 2,1 % la STOXX Europe 600 Oil si Gas Index, dupa cum informeaza Reuters.

Anadarko, partener Macondo cu 25% din actiuni, a fost obligata sa plateasca 25% din costurile compensatorii pentru daunele provocate in golf. Compania ar fi putut evita aceste cheltuieli, numai in cazul in care neglijenta BP ar fi fost dovedita in mod clar.

Reprezentantii BP au declarat ca factura totala privind costurile compensatorii pentru deversarea de petrol din golf se ridica la un total de 42 de miliarde de dolari. Din acestia, se presupune ca Anadarko ar fi trebuit sa plateasca 9,6 miliarde de dolari.

In luna mai, BP a mai primit si de la cel de-al treilea partener din grupul Macondi, Mitsui & Co, 1,1 miliarde de dolari, pentru a acoperi 10% din costurile pentru curatirea zonei afectata de deversari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1597 ori