Americanii de la Bell Helicopter ar putea face un elicopter de atac in colaborare cu noi: Romania are cel mai mare potential din Europa

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 17:19
952 citiri
Americanii de la Bell Helicopter ar putea face un elicopter de atac in colaborare cu noi: Romania are cel mai mare potential din Europa
Foto:Twitter/Bell Helicopter

Romania are cel mai mare potential din Europa pentru a deveni partenerul Bell Helicopter pentru constructia elicopterului de atac AH-1Z Viper, care sa ii permita firmei americane sa aiba o productie la nivel international, a declarat Richard Harris, vicepresedintele Bell Helicopter.

"Cautam primul partener international solid care sa ne permita sa avem o productie la nivel international. Cred ca acest partener este Romania, in patru-cinci ani. Luam in considerare si alte tari, pentru ca politicile si bugetele se schimba si trebuie sa luam in calcul si alte optiuni.

Romania are cel mai mare potential in Europa", a declarat Richard Harris, vicepresedinte pentru dezvoltarea afacerilor militare internationale al Bell Helicopter, in cadrul unei conferinte de presa de miercuri.

Procesul pentru ca Romania sa devina un hub al Bell Helicopters pentru constructia elicopterelor AH-1Z Viper poate dura intre patru si cinci ani, in contextul in care angajatii romani trebuie instruiti in Statele Unite.

"Un intreg proces de formare si de instruire a angajatilor trebuie facut inainte: de evaluare a instrumentelor existente, de formare a romanilor in America. Procesul poate dura intre patru si cinci ani. In mod obisnuit, cand lucram cu un partener, la inceput, Bell Helicopter va construi in Texas primele cinci sau sase elicoptere romanesti cu specialisti romani care vor veni in Statele Unite pentru a invata care sunt procesele, apoi totul va fi tranzitionat incetul in incetul in Romania, pana cand toate procesele vor putea fi facute aici", a precizat Harris.

Pentru ca Bell Helicopter sa produca in alta tara elicoptere sau componente ale acestora, compania are nevoie de aprobarea licentei din partea administratiei Statelor Unite.

"Exista cadrul strategic pentru a se obtine licenta pentru ca productia de elicoptere americane sa se faca in Romania", a spus Harris, subliniind ca aceasta este opinia lui personala.

"Presedintele Trump se intalneste cu parteneri strategici. Romania este un partener strategic, cu un rol strategic in NATO, ale carei cheltuili de aparare au atins 2% din PIB. Vad un nou capitol care se poate deschide pentru Romania, intr-o pozitie cheie", a spus Harris, evidentiind ca este propria lui opinie.

Bell Helicopter a propus industriei romane sa participe la licitatia pentru fabricarea unor componente ale elicopterului AH-1Z Viper. "Ar fi o buna tranzitie ca la IAR Ghimbav sa se produca coada elicopterului", a spus Harris.

@MILTECH1 ...citeste mai departe despre "Americanii de la Bell Helicopter ar putea face un elicopter de atac in colaborare cu noi: Romania are cel mai mare potential din Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#Bell Helicopter elicopter, #elicopter atac construit Romania , #Stiri Companii