Alta marca de lux la bursa? Jimmy Choo ar putea atrage un miliard de dolari prin listare

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 08:45
1293 citiri
Alta marca de lux la bursa? Jimmy Choo ar putea atrage un miliard de dolari prin listare
Sursa foto: Bloomberg

Jimmy Choo, producatorul de incaltaminte de lux, detinut de JAB Holdings, ar putea sa lanseze oferta publica pentru listarea la Londra in septembrie, pe fondul cresterii interesului din piata, apreciaza surse apropiate companiei.

Astfel, JAB ar putea anunta vanzarea a 25% din actiunile producatorului sandalelor Lust, au spus sursele citate de Bloomberg, care au preferat sa-si pastreze anonimatul.

Compania a angajat Bank of America pentru intermedierea acestei oferte, a carei valoare este estimata la un miliard de dolari, au mai precizat sursele apropiate tranzactiei, insa au adaugat ca, deocamdata, decizia JAB nu este finala, proprietarul Jimmy Choo avand si optiunea de a nu lansa oferta.

Jimmy Choo urmeaza brandurile de lux Moncler, Brunello Cucinelli si Salvatore Ferragamo

In cazul in care oferta va merge mai departe, Jimmy Choo va urma companiile de lux, printre care Moncler, Brunello Cucinelli si Salvatore Ferragamo, in incercarea de a strange fonduri pentru expansiune prin vanzarea de actiuni. Choo, care si-a schimbat de mai multe ori proprietarii inainte de a fi preluata de JAB in 2011, are peste 100 de magazine in intreaga lume, unde vinde pantofi, genti si accesorii. Designerul fondator al acestei marci a iesit din afacere in 2001, urmat in 2011 de cofondatorul Tamara Mellon.

"Are potentialul de a fi un fenomen tip Moncler", a spus Rahul Sharma, managing director la firma londoneza Neev Capital, referindu-se la potentialele planuri ale Jimmy Choo de a-si extinde aria de produse si distributie.

Sharma a adaugat ca posibila oferta de listare a Choo poate trezi un interes mare in randul investitorilor, chiar daca datele financiare nu sunt cunoscute. Pantofii si produsele din piele au o mare marja de profit, iar numele marcii da posibilitatea unui spectru mai larg pentru preturi, a mai adaugat acesta.

Actiunile Moncler au crescut cu 47% in prima zi cand actiunile producatorului italian de articole din piele au inceput sa fie tranzactionate la bursa, fiind cea mai mare crestere inregistrata in prima sedinta, in Europa, de o oferta publica de listare de peste un miliard de dolari. Insa actiunile au pierdut 26% dupa ce cererea Chinei de produse de lux a scazut.

Anul trecut, ofertele publice de listare de la Londra au strans anul acesta 27 de miliarde de dolari, cel mai mare nivel din 2007, iar actiunile respective au castigat, in medie, peste 7%, conform datelor furnizate de Bloomberg.

Jimmy Choo, potential succes

Jimmy Choo, ai carui pantofi au fost facuti celebri de personajul Carrie Bradshaw din "Sex and the City", profita de constientizarea clientilor din Asia, dar si de distributia limitata din aceasta zona a marilor marci, unde consumatorii "alearga" dupa cele mai mari celebre de lux din lume, cum ar fi Gucci si Louis Vuitton, potrivit Neev Capital.

"Nu este o coincidenta faptul ca brandurile mai mici sau branduri mai exclusiviste o duc foarte bine", deoarece cumparatorii bogati doresc ceva diferit, a adaugat Sharma. Jimmy Choo poate avea o crestere a veniturilor prin deschiderea mai multor magazine si prin continuarea lansarii de produse pentru ambele sexe, a spus mai spus acesta.

JAB si-a reorganizat afacerile in iunie, aducand marci, inclusiv Jimmy Choo si Belstaff sub managementul direct, masura care sa sublinieze interesul sau in crestere in produsele de lux.

Deocamdata, reprezentantii JAB si Jimmy Choo inca nu au comentat informatiile aparute.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Jimmy Choo, #listare Jimmy Choo , #Stiri Companii