Alibaba face istorie: Ziua chineza a reducerilor a spart toate recordurile comertului online

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 11:11
2420 citiri
Alibaba face istorie: Ziua chineza a reducerilor a spart toate recordurile comertului online
Foto: Brand Channel

"Singles Day" (Ziua Celibatarilor) sau pur si simplu "11 noiembrie", asa cum este cunoscuta in China, a inscris un nou record in istoria marketingului online. Nivelul vanzarilor gestionate de retailerul chinez Alibaba in aceasta zi a reducerilor masive a atins 165 de milioane de comenzi, transformandu-se intr-un record absolut in istorie.

Pentru echipa Alibaba, recordul stabilit in acest nu reprezinta decat un pas inainte, in 2013, recordul anterior fiind stabilit tot de retailerul online din China, cu vanzari de 36,2 miliarde yuani (5,8 miliarde de dolari). Pentru acest an, nu s-a tras inca linie peste nivelul cifrelor reprezentand valoarea vanzarilor efectuate intr-o singura zi, dar chiar si asa cifrele generale sunt impresionante, informeaza publicatia Financial Times.

Festivalul consumismului

"Ziua Celibatarilor" a fost initiata in 1993 de un grup de studenti chinezi, dar a devenit o sarbatoare comerciala in urma cu cinci ani, cand site-urile de comert online administrate de Alibaba au organizat prima serie de vanzari online inspirata de modelele Black Friday si Cyber Monday din Statele Unite.

Intre timp, festivalul consumismului din China a depasit orice imaginatie, nivelul vanzarilor Alibaba din 2013 fiind de cinci ori mai mare decat cel atins de toate produsele vandute in SUA cu ocazia Cyber Monday. Iar anul acesta, Alibaba a decis sa depaseasca limitele Republicii Populare Chineze si sa extinda moda "Zilei Celibatarilor" la nivel mondial.

"In acest an este pentru prima data cand extindem Ziua Celibatarilor dincolo de granitele Chinei si ii dam aspectul unei zile a consumului la nivel global", sustine Daniel Zhang, sef al departamentului de operatiuni comerciale din cadrul companiei chineze.

Nu au fost emise inca statistici foarte clare privind nivelul cumparaturilor efectuate de cetatenii altor tari, dar cele mai multe comenzi au venit din Hong Kong, Taiwan si Statele Unite.

Record dupa record

In sediul companiei din Beijing, un imens ecran dezvaluia graficele de operatiuni efectuate de serviciile companiei. Zhang Fei, vicepresedinte al diviziei IT, le-a dezvauit invitatilor si angajatilor prezenti in sala ca varful de operatiuni bancare efectuate prin serviciul Alipay (versiunea Alibaba pentru Pay Pal) a atins nivelul de 38.000 de tranzactii pe secunda, un nou record mondial.

Versiunea de mobil a site-urilor de comert electronic detinute de Alibaba a dat si ea rezultate neasteptate. 44% din vanzarile efectuate in aceasta zi au fost comandate direct de pe smartphone-uri, cera ce reprezinta o depasire a ratei anuale.

In 2013, nivelul vanzarilor realizate cu ocazia "Zilei Celibatarilor" a suprasolicitat firmele de curierat din China. Numarul coletelor expediate intr-o singura zi a fost de 156 de milioane, fata de media zilnica de 16 milioane inregistrata in China.

Pana la pranz, 12 firme, in frunte cu producatorul de smartphone-uri Xiaomi, reusisera sa depaseasca pragul de 100 milioane de yuani la vanzarile produselor proprii. Printre cele 12 firme se numara si doua marci straine, Uniqlo, producatorul japonez de confectii si Jack Jones, o firma similara din Danemarca. 35.000 de companii au avut posibilitatea sa isi vanda produsele prin intermediul site-urilor de comert electronic gazduite de Alibaba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#reduceri Alibaba, #vanzari Alibaba Singles Days, #Singles Day Alibaba , #Stiri Companii