Aeroportul Suceava a fost inchis pentru modernizare. Cat vor costa lucrarile si cand va fi redeschis

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 18:48
1345 citiri
Aeroportul Suceava a fost inchis pentru modernizare. Cat vor costa lucrarile si cand va fi redeschis

Aeroportul Suceava a fost inchis pentru modernizare incepand de luni, cu o zi mai devreme decat era stabilit initial, lucrarile fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Catalin Nechifor, a declarat, luni, ca Aeroportul Suceava a fost inchis, fiind incepute deja lucrarile de modernizare a pistei de aterizare-decolare, desi, initial, acestea trebuiau demarate in 15 ianuarie.

"Aeroportul a fost inchis de luni pentru lucrarile de modernizare si va fi redeschis in toamna", a spus Nechifor.

Programul initial prevedea ca lucrarile la pista sa se deruleze in etape, cu mentinerea aeroportului operational, insa autoritatile sucevene au sustinut ca acest mod de lucru prelungea prea mult data la care s-ar fi finalizat proiectul si ridica si costurile, astfel ca Romatsa a recomandat ca lucrarile sa fie realizate cu aeroportul inchis.

In aceste conditii pista si platformele adiacente vor fi demolate complet, dupa care vor incepe lucrarile de excavare pentru noua pista, la o adancime de 1,65 metri, pe o lungime de 2.460 de metri si cu o latime de 45 de metri. Ulterior, va fi construit stratul de rezistenta si turnat stratul de mixtura asfaltica elastica.

Trei proiecte pentru un aeroport

Lucrarile de modernizare la aeroportul sucevean sunt realizate prin trei proiecte, unul finantat de Romatsa, care instaleaza aparatura de control si trafic aerian, unul de modernizare a pistei si a sistemului de balizaj, finantat de Uniunea Europeana, si un proiect de modernizare a aerogarii, cu fondurile Consiliului Judetean.

Prin proiectul cu finantare europeana asigurat prin POS-Transporturi se modernizeaza pista de rulare, balizajul, se construieste un nou turn de control si se pregateste terenul in vederea amplasarii sistemului de navigatie tip ILS.

Lucrarile, a caror valoare se ridica la 105 milioane de lei fara TVA, sunt facute de firma Tehnic Asist din judetul Botosani.

Autoritatile sucevene au inceput negocieri cu mai multe firme care sa opereze de pe aeroportul sucevean dupa finalizarea modernizarilor, una dintre destinatiile avute in vedere fiind Torino, dar sunt vizate si alte destinatii europene.

Totodata, autoritatile au discutat cu operatori din Austria care doresc sa lanseze un program turistic in Bucovina pentru turisti austrieci.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#modernizare Aeroport Suceava, #lucrari aeroport Suceava , #Stiri Companii