Actiunile europene au atins joi cel mai ridicat nivel din ultimul an

Vineri, 12 Martie 2021, ora 09:12
885 citiri
Actiunile europene au atins joi cel mai ridicat nivel din ultimul an
FOTO: Pixabay.com

Actiunile marilor companii europene au atins, joi, cel mai ridicat nivel din ultimul an, datorita temperarii temerilor legate de inflatie si a anuntului Bancii Centrale Europene (BCE) referitoare la accelerarea achizitiilor de eobligatiuni pentru suplimentarea lichiditatilor din piata si mentinerea la un nivel scazut a costurilor de imprumut, transmite Reuters.

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat pentru a patra sedinta de tranzactionare consecutiv, cu 0,5%.

Piata a fost influentata pozitiv si de adoptarea in SUA a unuia dintre cele mai largi programe de stimulare economica din istoria americana, de 1.900 de miliarde de dolari.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,20%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,72%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,17%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 0,82%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,80%.

BCE a anuntat, joi, ca in lunile urmatoare se va folosi mult mai mult de programul de achizitii de urgenta pentru pandemie, PEPP, de 1.850 miliarde de dolari, pentru a opri cresterea nedorita a costurilor de finantare.

Presedinta BCE, Christine Lagarde, a avertizat la randul ei impotriva unei inaspriri premature a politicilor monetare.

Actiunile grupului energetic francez EDF, la care statul detine controlul, au crescut cu 10,9%, dupa ce ministrul de Finante Bruno Le Maire a declarat ca acesta nu va fi divizat, in conditiile in care negocierile dintre Paris si Bruxelles referitoare la reorganizarea companiei intra in etapa finala, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Titlurile Rolls-Royce au urcat cu 0,7%, producatorul britanic de motoare confirmand o estimare conform careia pierderile sale vor fi mai mici in acest an, comparativ cu cele de anul trecut.

Actiunile companiei germana de moda Hugo Boss au scazut cu 3,6%. Compania a anticipat ca restrictiile legate de coronavirus vor continua sa aiba un efect negativ asupra afacerilor sale, in primul trimestru.

Sefa Autoritatii Nationale pentru Cetatenie castiga lunar, la 53 de ani, o pensie de 20.000 de lei. Venitul ei total se ridica la 30.000 de leiVIDEO A murit Nea Sandu, sotul celebrei bunicute din filmuletele amuzante ale lui Mircea BravoRusia: Avioanele spaniole Eurofighter din Romania nu au facut o interceptare propriu-zisa. Este doar "un joc barbatesc"Iubita fotbalistului dinamovist prins dopat, batuta rau intr-un hotel din BucurestiChinezii tin in loc Autostrada "Ford": Castigatorul Umbraresc ...citeste mai departe despre "Actiunile europene au atins joi cel mai ridicat nivel din ultimul an" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#actiuni, #business, #Bursa Valori, #actiuni bursa , #Stiri Companii