Industria serviciilor pentru afaceri din Romania va depasi 1,5 miliarde de euro in 2014

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 16:46
2347 citiri
Industria serviciilor pentru afaceri din Romania va depasi 1,5 miliarde de euro in 2014

Industria serviciilor pentru afaceri va depasi 1,5 miliarde de euro in 2014, ca urmare a cresterii accelerate inregistrate pe parcursul ultimilor ani, estimeaza Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania (ABSL).

Domeniile business process outsourcing si IT Outsourcing reprezinta aproape jumatate din industrie, iar restul este atribuit segmentului shared services, in timp ce 20 dintre cei mai importanti jucatori din domeniu genereaza pana la 25% din cifra de afaceri totala a pietei. Sectorul serviciilor pentru afaceri este extrem de competitiv si reprezinta una dintre industriile cu cele mai rapide cresteri din Romania, avand o contributie importanta la exporturile din Romania si un impact puternic pe piata locala a muncii.

"ABSL Romania are ca scop dezvoltarea si transformarea industriei serviciilor pentru afaceri si transformarea acesteia intr-o parte integranta a cresterii economice din Romania prin intermediul colaborarii cu industria si prin implicarea autoritatilor si grupurilor interesate in dezvoltarea aspectelor cheie operationale si de dezvoltare", a declarat Alexander Weigl, Presedinte al ABSL Romania.

Capitalul strain a fost, si este in continuare, sursa principala de investitii in industria serviciilor pentru afaceri din Romania. Principalii investitori straini sunt companii din tari din Europa Occidentala, precum Franta, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda sau Statele Unite. Pe langa acestea, companii din Brazilia si din Bulgaria si-au inceput, de asemenea, operatiunile pe plan local.

Sectorul de servicii pentru afaceri, angajator important in Romania

Sectorul de servicii pentru afaceri este un angajator important in Romania. In total, peste 60.000 de profesionisti sunt angajati in aceasta industrie, dintre care 25% in companii membre ABSL. "Estimam o evolutie importanta in urmatorii ani, de pana la 30% pentru principalii jucatori, datorita unor cresteri semnificative ale cererii de servicii pentru afaceri livrate din Romania", a spus Weigl.

Industria locala ofera o gama larga de servicii clientilor din Europa, America de Nord si Romania, acoperind si America de Sud, Africa, CEE, Asia Pacific, precum si Orientul Mijlociu.

Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania a sprijinit investitorii straini interesati sa interactioneze cu companiile care desfasoara activitati in sectorul serviciilor pentru afaceri din Romania, evaluand oportunitati de investitii si de lansare a activitatilor, si s-a concentrat in stabilirea unor colaborari stranse si parteneriate strategice cu jucatori si sustinatori cheie din industrie, din perspectiva ABSL, asigurand astfel continuarea dezvoltarii pietei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#industria serviciilor, #romania servicii , #Stiri Companii