A treia companie de inchirieri auto din lume isi consolideaza pozitia

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 16:01
1493 citiri
A treia companie de inchirieri auto din lume isi consolideaza pozitia

Avis Group, a treia cea mai mare companie de inchiriere de masini, a anuntat miercuri ca a decis sa cumpere Zipcar pentru 500 de milioane de dolari si sa o transforme intr-o subsidiara.

Reprezentantii Avis au convenit sa plateasca 12,25 de dolari pe actiune, ceea ce inseamna cu 49 de centi mai mult decat nivelul la care se tranzactionau actiunile Zipcar la inceputul saptamanii trecute. Totusi, pretul este de aproximativ jumatate din nivelul cel mai ridicat al actiunilor Zipcar inregistrat la IPO in 2011, scrie Boston Globe/a>.

Zipcar, o companie infiintata in Cambridge, ce controleaza aproximativ trei sferturi din piata de profil din America de Nord a trebuit sa faca fata unor pierderi masive de capital. Zipcar a raportat venituri de 208 milioane de dolari in primele noua luni ale anului 2011.

In prezent, Zipcar numara 760,000 membri si peste 10.000 de vehicule in intreaga lume. Majoritatea interactiunilor cu membrii Zipcar se fac prin aplicatii pentru smartphone-uri, care le permit printre altele sa isi gaseasca autovehiculul sau sa deschida usa masinii.

"Utilizarea tehnologiei moderne in acest domeniu este o revolutie pe care Zipcar a inceput-o cu multi ani in urma, si cred ca intr-adevar cimenteaza pozitia noastra ca pole-position pe aceasta piata la nivel mondial", a explicat directorul Zipcar, Scott Griffith.

Piata inchirierilor de masini a devenit o industrie de 350 milioane dolari in America de Nord pana in 2010, conform datelor furnizate de compania de cercetare Frost & Sullivan. Aceasta ar putea sa creasca cu 20-30% pe an, pana in 2018.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Avis achizitie, #Avis tranzactie Zipcar, #Avis Zipcar fuziune, #Avis Zipcar subsidiara , #Stiri Companii