Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

61 miliarde de dolari in urma salonului aeronautic din Paris pentru Airbus

61 miliarde de dolari in urma salonului aeronautic din Paris pentru Airbus
Constructorul de aeronave Airbus a anuntat vineri ca a semnat in cursul acestei saptamani, cu ocazia salonului aeronautic de la Paris, contracte in valoare de 61 miliarde dolari, aeronavele fiind comercializate la pret de catalog, relateaza Reuters.

Directorul comercial al Airbus, John Leahy, a declarat ca numarul contractelor semnate, inclusiv cele preliminare, implica un numar de 728 de aeronave, a caror valoare de catalog se ridica insa la 98 miliarde dolari.

Insa reducerile reprezinta o practica destul de comuna in industria aeronautica, si producatorii prefera sa nu ofere detalii in acest sens.

Leahy a precizat ca numarul mare al contractelor semnate in cursul acestei saptamani pune si mai multa presiune asupra producatorului european, de a recupera terenul pierdut in fata rivalului Boeing, in ceea ce priveste costurile de productie, pe care Airbus intentioneaza sa le reduca prin planul de restructurare Power 8.

"Avem nevoie chiar mai mult de planul de restructurare Power 8. Momentan nu ne putem compara cu grupul Boeing in ceea ce priveste costurile de productie", a declarat Leahy.

"Cea mai mare greseala pe care am putea sa o facem acum este ajungem din urma grupul Boeing in ceea ce priveste nivelul veniturilor si nu si in ceea ce priveste costurile de productie. Planul Power 8 este mai important ca niciodata", a adaugat acesta.

Sindicatele germane au cerut companiei sa renunte la reducerile planificate de personal si la vanzarea unor uzine de productie, citand succesul inregistrat de compania europeana la salonul aeronautic din Paris.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 995 ori