20 de elicoptere Puma britanice, modernizate la Ghimbav

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 16:02
2071 citiri
20 de elicoptere Puma britanice, modernizate la Ghimbav
Foto: qmagazine.ro

Eurocopter Romania si Fortele Aeriene Regale Britanice au finalizat parteneriatul prin care au fost modernizate 20 de elicoptere Puma, momentul fiind marcat marti printr-un eveniment organizat la sediul companiei de la Ghimbav.

"Ne aflam la finalului unui contract important, unul de care suntem foarte mandri. Ne bucura faptul ca in ultimii doi ani am avut ocazia sa ne demonstram fortele in acest domeniu si, in acelasi timp, ne-am imbunatatit constant expertiza. Parteneriatul cu Fortele Aeriene Regale Britanice a reprezentat un pas important in evolutia Eurocopter Romania, iar faptul ca am obtinut acest rezultat dovedeste capacitatea Eurocopter Romania de a furniza servicii la cele mai inalte standarde internationale si de a reusi sa raspunda celor mai exigente cerinte ale clientilor din intreaga lume", a afirmat Jean Louis Mascle, directorul general executiv al companiei, membra a grupului Airbus Helicopters, potrivit Agerpres.

Ambasadorul Marii Britanii in tara noastra, Paul Brummell, a multumit colectivului Eurocopter Romania pentru finalizarea contactului, precizand ca a fost un contract indeplinit intr-o maniera foarte, foarte buna.

"Va multumesc pentru o misiune excelent indeplinita. Romania este un partener comercial de succes pentru Marea Britanie fapt demonstrat in fiecare an prin nivelul comertului dintre cele doua tari. Va multumesc inca o data dragi prieteni si va felicit pentru ca ati oferit o frumoasa demonstratie a profesionalismului brandului Eurocopter. A fost un contract indeplinit intr-o maniera foarte, foarte buna si sunt foarte fericit ca acum avem 20 de elicoptere modernizate care vor fi folosite in toata lumea de Ministerul Apararii din Marea Britanie", a spus ambasadorul Paul Brummell.

Eurocopter Romania a realizat o actualizare care presupune imbunatatirea performantelor operationale ale elicopterelor Puma, in cadrul programului RAF (Royal Air Force) Puma Life Extension Programme. Prin implementarea unui nou timp de "glas cockpit" aviatic, a unui pilot automat digital in patru axe si a doua motoare Makila, noul RAF Puma 2 poate sa zboare mai sus, mai repede, pe distante mai mari, oferind pilotilor avantajul tehnologiei de ultima generatie pentru elicoptere si o capacitate mai mare in misiune. Noul RAF Puma 2 este unul dintre cele mai versatile modele de elicoptere si poate fi adaptat atat pentru suport logistic, cat si pentru transport sau servicii VIP. In urma modernizarii de catre Eurocopter Romania, acest model construit in anii 1970 este adus in secolul 21 si castiga aproape 15 ani de viata operationala, 35% mai multa putere in motor si un consum de combustibil mai scazut cu 25% fata de modelul anterior.

Cele 20 de elicoptere au fost modernizate in 23 de luni, valoarea contractului fiind de 22 de milioane de euro.

SC Eurocopter Romania SA, subsidiara a Airbus Helicopters, a fost infiintata in 2002 la Ghimbav-Brasov. Eurocopter Romania promoveaza si vinde intreaga gama de elicoptere noi Airbus Helicopters in Romania si tarile limitrofe si ofera suport tehnic clientilor sai. De asemenea, Eurocopter Romania este centrul industrial cheie in cadrul Airbus Helicopters pentru a efectua lucrari de revizie, reparatie si modernizare a elicopterelor Puma si Super Puma pe piata mondiala.

Airbus Helicopters, fosta Eurocopter, este o divizie a Airbus Group, lider mondial in industria aerospatiala, de aparare si servicii adiacente. Airbus Helicopters este numarul 1 in industria producatoare de elicoptere si are peste 23.000 de angajati la nivel global. Cu o cota de piata de 46% in sectoarele civil si parapublic, compania are in functiune o flota de 12.000 de elicoptere operate de peste 3000 de clienti in aproximativ 150 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Eurocopter Romania finalizare contract, #elicoptere Fortele Aeriene Regale Britanice, #Ghimbav elicoptere britanice , #Stiri Companii