Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udriste: tarifele la metrou s-ar putea majora cu 5%

Udriste: tarifele la metrou s-ar putea majora cu 5%

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca tarifele de calatorie cu metroul s-ar putea majora in perioada imediat urmatoare cu circa 5 %, intrucat se indeplinesc conditiile legale conform OUG nr. 36/2001, ultima majorare avand loc la 5 aprilie 2009, potrivit Newsin. 

Astfel, Gheorghe Udriste a precizat ca datele Institutului National de Statistica arata ca Metrorex este indreptatit sa majoreze tarifele de calatorie cu metroul, insa nu a mentionat o data anume de la care ar putea fi operata aceasta majorare.

Potrivit OUG nr. 36/2001, preturile si tarifele pentru serviciul de transport urban de calatori cu metroul se ajusteaza pe baza ultimului indice al preturilor de consum publicat de Institutul National de Statistica.


Udriste a mai precizat ca, pana in prezent, salariatii de la metrou nu au fost afectati de reducerea salariilor cu 25 % impusa de Guvern si ca acestia vor primi bonuri de masa conform legislatiei in vigoare.


De asemenea, potrivit directorului general al Metrorex, nu se preconizeaza disponibilizari pentru perioada urmatoare in cadrul companiei.


In momentul de fata, Metrorex are 4.192 de angajati.


Pe de alta parte, Udriste a mentionat ca revolutionarii, veteranii de razboi, persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si cele deportate in strainatate ori constituite in prizonieri si persoanele cu handicap si insotitorii acestora vor beneficia in continuare gratuitate la abonamentul lunar, in timp ce elevii si studentii vor primi o reducere de 50 % la plata abonamentului lunar. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1105 ori
Citeste mai multe despreudriste metrorex metrou tarife