Sindicalistii din Educatie, despre rectificare: Este inca o dovada de dispret fata de profesori

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 15:02
1266 citiri
Sindicalistii din Educatie, despre rectificare: Este inca o dovada de dispret fata de profesori

Sindicalistii din Educatie spun ca proiectul celei de-a doua rectificari a bugetului de stat pe 2010 reprezinta "inca o dovada de dispret al guvernului fata de angajatii din invatamant", demonstrand totodata ca ministrul Funeriu "sacrifica viitorul copiilor in favoarea intereselor de partid", relateaza NewsIn.

"Diminuarea bugetului alocat initial sistemului de invatamant demonstreaza un dezinteres total din partea guvernului fata de angajatii din invatamant, elevi, scoli.

Decizia Executivului de a reduce fondurile destinate cheltuielilor de personal este revoltatoare.

Exista riscul major ca salariatii din invatamant sa ramana fara bani, chiar de sarbatori, pentru ca sumele alocate salariilor pentru luna decembrie sunt mai mici cu 24%, fata de cat ar fi nevoie.

Este dureros ceea ce se intampla in acest moment", a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu.

Sindicalistii sunt de parere ca vina principala pentru faptul ca Educatiei i se vor diminua iarasi fondurile apartine ministrului de resort, Daniel Funeriu.

"Acest domn Funeriu a venit in Romania sa-si faca o cariera politica sacrificand viitorul copiilor din aceasta tara.

Este un personaj foarte darnic, cedeaza din banii Educatiei cu atata usurinta incat el nu face decat sa demonstreze ca reprezinta interesele de partid. Funeriu este campion al disponibilizarilor, al echilibrarilor bugetare negative, al reducerilor salariale si al desfiintarii de unitati scolare", a declarat, pentru NewsIn, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va pierde 40 de milioane de lei la rectificarea bugetului de stat pe 2010, potrivit proiectului ordonantei de urgenta pe aceasta tema, dupa ce la prima rectificare, in august, a ramas fara alti 494 de milioane de lei.

Mai multi bani decat Educatia ar urma sa piarda, la a doua rectificare din 2010, Ministerul Economiei (75,3 milioane lei), Ministerul Finantelor (58,1 milioane lei) si Secretariatul General al Guvernului (42,6 milioane lei). 

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#sindicalisti, # educatie, # profesori , #Salarii