Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariile bancherilor, la control

Salariile bancherilor, la control

Comisia Europeana recomanda statelor membre monitorizarea salariilor bancherilor, in unele cazuri fiind vorba chiar de remuneratii anuale de milioane de euro si de banci care au intrat in faliment.

Monitorizarea se va face prin intermediul unei entitati care va avea aceasta misiune la nivelul sistemului financiar-bancar european, aceasta fiind una din deciziile luate saptamana trecuta la Consiliul European de Vara de la Bruxelles.

Masura vizeaza, totodata, si remuneratiile din sectorul financiar, in general, pe langa cele ale personalului de conducere. Cu salarii de cel mult 40.000 de euro, bancherii romani nu se lauda cu venituri prea mari, comparativ cu cele ale omologilor din alte tari.

De exemplu, Alfredo Saenz Abad, presedintele bancii spaniole Santander Bank, a castigat in 2008 peste opt milioane de euro, din care patru milioane salariul brut. In Romania, salariul mediu net in sectorul intermedierilor financiare a fost de aproximativ 981 de euro in luna aprilie, potrivit datelor statistice oficiale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1313 ori
Citeste mai multe despresalarii bancheri