Retinerea a 25 la suta din indemnizatia de concediu este ilegala

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 01:11
1436 citiri
Retinerea a 25 la suta din indemnizatia de concediu este ilegala

Tribunalul Dolj a decis, intr-o sedinta a instantei din 2 noiembrie, ca retinerea a 25 la suta din indemnizatia de concediu este ilegala, judecatorii admitand astfel solicitarile formulate de Sindicatul "Spiru Haret" in patru cazuri, pe rolul instantei aflandu-se alte 400 de asemenea dosare, potrivit Mediafax.

Liderul Sindicatului "Spiru Haret" - filiala Dolj, Constantin Lungulescu, a declarat, vineri seara ca magistratii Tribunalului Dolj au admis, in urma cu zece zile, cererile formulate de patru profesori impotriva deciziei conducerilor unitatilor de invatamant unde predau, care au dispus oprirea a 25 la suta din indemnizatia de concediu.

"Suntem primul caz din tara care am castigat in instanta acest lucru. Avem hotararile Tribunalului Dolj pronuntate in 2 noiembrie", a declarat Lungulescu.

El sustine ca pe rolul instantei se afla alte 400 de dosare ale profesorilor doljeni care asteapta solutionarea.

"Acum nu mai putem sa venim de exemplu cu un dosar pentru profesorii aceleiasi scoli. Ne obliga sa venim cu cate un dosar pentru fiecare persoana. Avem peste 400 de dosare depuse la instanta", a mai spus liderul Sindicatului "Spiru Haret", Constantin Lungulescu.

Si Tribunalul Calarasi a decis ca retinerea a 25 la suta din indemnizatia de concediu in cazul profesorilor este ilegala, astfel ca autoritatile locale sunt obligate sa restituie sumele aferente, a informat, vineri, Federatia Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI).

Sindicatul Liber din invatamant Calarasi, afiliat la Federatia Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI), a demonstrat in instanta ca retinerea a 25 la suta din indemnizatia de concediu este ilegala, prin urmare, autoritatile locale sunt obligate sa restituie sumele aferente membrilor de sindicat din Calarasi carora li s-au retinut acesti bani, se arata intr-un comunicat de vineri al FSLI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#salarii, #concediu, #instanta, #tribunal, #indemnizatie, #ilegal , #Salarii