Procurorul-sef al DNA ar putea castiga mai mult decat Boc

Marti, 23 Iunie 2009, ora 14:35
1008 citiri
Procurorul-sef al DNA ar putea castiga mai mult decat Boc

Procurorul-sef al DNA si seful DIICOT ar urma sa castige lunar 8.880 lei, echivalentul a 14,8 salarii minime actuale, cu 180 de lei mai mult decat primul-ministru, ce are un coeficient 14,5 in grila, respectiv 8.700 lei, arata grila finala de salarizare depusa de Justitie la Ministerul Muncii, relateaza NewsIn.

Salarii mai mari decat premierul ar putea avea si presedintii de sectie de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), ce au acelasi coeficient 14,8 in grila de salarizare popusa de Ministerul Justitiei.

Consilierii ministrului Jutitiei ar urma sa castige mai mult decat un ministru in varianta propusa Ministerului Muncii, respectiv 14 salarii minime pe economie (8.400 lei, calculat la salariul minim actual, de 600 lei), fata de 13,7 salarii minime (8.220 lei).

Propunerea, inaintata si in cadrul negocierilor purtate in cursul saptamanii trecute intre reprezentantii celor doua ministere, a fost contestata vehement de catre oficialii Ministerului Muncii, care au cerut "refacerea grilei si incadrarea acesteia in parametri conveniti initial".

Surse din Ministerul Justitiei au declarat marti, pentru NewsIn, ca "opozitia reprezentantilor Muncii fata de aceasta propunere este neintemeiata, in conditiile in care exista doar o singura functie platita la acest nivel".

"In plus, guvernul poate propune un coeficient de 14,7 sau de 14,8 pentru un ministru, pentru a nu mai exista aceasta situatie, in care un consilier sa castige mai mult decat un ministru", au precizat reprezentantii Justitiei.

Si presedintii Curtilor de Apel ar urma sa castige cu 60 de lei mai mult decat ministrii, respectiv 8.280 lei lunar (13,8 salarii minime).

Un judecator si un procuror de tribunal ar putea castiga intre 4.848 lei si 7.500 lei

Un judecator si un procuror de tribunal ar putea castiga in functie de vechime intre 4.848 lei si 7.500 lei, avand coeficienti in grila cuprinsi intre 8,08 si 12,5, iar un judecator de judecatorie intre 4.470 lei (7,45 salarii minime) si 7.260 lei (12,1 salarii minime pe economie).

Reprezentantii Justitiei au precizat pentru NewsIn ca salariile respective includ si sporul de stabilitate, de pana la 30%.

Presedintii de judecatorie vor castiga la fel ca si presedintii de tribunal militar, avand acelasi coeficient in grila de salarizare - 12,5.

In cazul in care grila va fi acceptata de catre reprezentantii Ministerului Muncii, procurorii si judecatorii debutanti, care au absolvit Institutul National de Magistratura, ar putea castiga 4,86 salarii minime, respectiv 2.916 lei.

Cele mai mici salarii in Justitie le vor avea grefierii arhivari debutanti, respectiv 1,92 salarii minime, in timp ce un grefier cu functie de conducere in ICCJ va castiga echivalentul a 7,8 salarii minime (4.680 lei).

In ceea ce ii priveste pe membrii CSM, Ministerul Justitiei propune ca in Legea unitara de salarizare sa fie introdus un articol separat, ce ar urma sa reglementeze acordarea unor indemnizatii in plus acestora fata de salariul echivalent functiei cu care au intrat in Consiliu, respectiv cea de judecator sau procuror. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#functii, #indemnizatii, #salarii , #Salarii