Orban: Guvernul va pune Romania pe butuci

Joi, 07 Mai 2009, ora 09:14
1490 citiri
Orban: Guvernul va pune Romania pe butuci

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara, la Targul Mures, ca se teme ca Guvernul ar putea ajunge in situatia de a nu mai putea sa faca platile curente la termen, cum ar fi cele pentru pensii, salarii si prestatii sociale, transmite corespondentul NewsIn.

"Sunt extrem de pesimist si mi-e teama ca Guvernul va pune Romania pe butuci, inclusiv va ajunge in situatia in care nu va fi capabil sa plateasca pensii, prestatii sociale, salarii in sectorul bugetar la termen.

Deja, in anumite judete, plata pensiilor a venit cu intarziere. Nu m-ar mira daca, intr-un anumit moment, Guvernul ar ajunge in situatia in care sa nu poata sa faca platile curente", a declarat Orban.

El a acuzat Executivul ca nu face publice metodele prin care mai reuseste sa faca plati. "Nu stiu de ce Guvernul nu face public lucrul asta, deja iau credite de doua-trei ori pe saptamana, pentru a putea obtine banii necesari pentru a face platile curente ale bugetului.

Iar toate creditele astea se iau de la banci comerciale, la dobanda pietei. Lipsa de sinceritate a Guvernului se simte pana si in aceasta chestiune.

In mod normal ar trebui sa prezinte public care este situatia colectarii veniturilor la bugetul statului, cum reusesc ei sa finanteze cheltuielile curente atunci cand au goluri de casa si care este, de fapt, situatia reala in Romania. Din pacate, nu ni se spune nimic si nu se face nimic de catre Guvern", a spus Orban. Acesta a facut apoi o descriere a componentei Executivului.

"Sunt extrem de pesimist vazand comportamentul cabinetului Basescu-Geoana-Boc.

Toate masurile care le iau sunt frectii la un picior de lemn si nu au nicio legatura cu ceea ce este important si anume punerea in miscare a economiei. Iar in domeniul respectiv, daca nu iei masuri, lucrurile se adancesc si mai rau", a afirmat liderul liberal. 

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#economie, #pensii, #plati, #salarii , #Salarii