Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Media stimulentelor in 2011, 30% din salarii

Media stimulentelor in 2011, 30% din salarii

Institutiile publice vor avea la dispozitie maximum 18 luni pentru a se inregistra in Sistemul National de Plata a Taxelor si Impozitelor dupa ce Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o hotarare in acest sens. Media stimulentelor acordate pe functie si pe ordonatori de credite bugetarilor se va adauga, de la 1 ianuarie 2011, la salariile indexate cu 15%, aceasta reprezentand, dupa un calcul mediu al Ministerului Muncii, circa 30% din salarii, a precizat ministrul Ioan Boti, scrie Newsin.

"La salariul de baza din luna octombrie avem o indexare cu 15%. Dupa ce am luat in calcul aceasta majorare venim si adaugam media stimulentelor din octombrie pe functie si pe ordonatori de credite", a explicat Botis cum vor fi platiti bugetarii incepand cu anul viitor, pe baza noii Legi a salarizarii unitare, adoptate miercuri de Guvern. El a aratat ca media stimulentelor variaza in functie de ordonatorii de credite, dar ca, in medie, reprezinta aproximativ 30% din salarii.

Intrebat daca in luna octombrie s-au acordat stimulente bugetarilor, Botis a mentionat ca, spre exemplu, Ministerul Muncii a platit in octombrie stimulentele aferente lunii iulie.


Legat de salariul minim brut pe tara garantat in plata, Botis a subliniat ca acesta este 670 de lei, la care se adauga anumite sporuri.

"Pentru cei care sunt in sectorul public astazi se face aceasta majorare de 15% si practic din ianuarie 2011 vor ajunge la venitul de 690 de lei. Este o diferenta clara intre venit si salariu, veniturile contin si anumite sporuri pe care bugetarii le au deja in salariul de baza", a explicat ministrul Muncii.


El a aratat ca la un salariu net de 670 de lei, un bugetar va lua, net, pana la 525 lei, dupa caz.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2740 ori
Citeste mai multe desprestimulent bugetari credite salarii