Media stimulentelor in 2011, 30% din salarii

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 00:57
2933 citiri
Media stimulentelor in 2011, 30% din salarii

Institutiile publice vor avea la dispozitie maximum 18 luni pentru a se inregistra in Sistemul National de Plata a Taxelor si Impozitelor dupa ce Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o hotarare in acest sens. Media stimulentelor acordate pe functie si pe ordonatori de credite bugetarilor se va adauga, de la 1 ianuarie 2011, la salariile indexate cu 15%, aceasta reprezentand, dupa un calcul mediu al Ministerului Muncii, circa 30% din salarii, a precizat ministrul Ioan Boti, scrie Newsin.

"La salariul de baza din luna octombrie avem o indexare cu 15%. Dupa ce am luat in calcul aceasta majorare venim si adaugam media stimulentelor din octombrie pe functie si pe ordonatori de credite", a explicat Botis cum vor fi platiti bugetarii incepand cu anul viitor, pe baza noii Legi a salarizarii unitare, adoptate miercuri de Guvern. El a aratat ca media stimulentelor variaza in functie de ordonatorii de credite, dar ca, in medie, reprezinta aproximativ 30% din salarii.

Intrebat daca in luna octombrie s-au acordat stimulente bugetarilor, Botis a mentionat ca, spre exemplu, Ministerul Muncii a platit in octombrie stimulentele aferente lunii iulie.

Legat de salariul minim brut pe tara garantat in plata, Botis a subliniat ca acesta este 670 de lei, la care se adauga anumite sporuri.

"Pentru cei care sunt in sectorul public astazi se face aceasta majorare de 15% si practic din ianuarie 2011 vor ajunge la venitul de 690 de lei. Este o diferenta clara intre venit si salariu, veniturile contin si anumite sporuri pe care bugetarii le au deja in salariul de baza", a explicat ministrul Muncii.

El a aratat ca la un salariu net de 670 de lei, un bugetar va lua, net, pana la 525 lei, dupa caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#stimulent, #bugetari, #credite, #salarii , #Salarii