Liviu Pop: Nu s-au stabilit procente sau termene pentru cresterea salariului minim

Luni, 28 Mai 2012, ora 21:12
1700 citiri
Liviu Pop: Nu s-au stabilit procente sau termene pentru cresterea salariului minim

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat ca subiectul privind cresterea salariului minim pe economie a fost adus in discutie, in cadrul Comitetului National Tripartit pentru Dialog Social, dar nu s-au avansat niciun fel de valori sau de termene.

In privinta salariului minim pe economie "nu s-a discutat nimic in afara de intentia partii sindicale de a intra in negociere pe aceasta tema", a spus Liviu Pop, precizand ca nu au fost avansate nici cifre si nici termene concrete.

"In programul de guvernare avem in atentie renegocierea acordului privind evolutia salariului minim pe economie in Romania, pe perioada 2012 - 2016", a mai aratat Liviu Pop. El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca in cadrul intalnirii nu s-a discutat nimic despre reducerea contributiilor de asigurari sociale pentru angajator.

"Am pomenit de nevoia de crestere a salariului minim pe economie, dar evident ca nu am avansat niciun fel de valori astazi, doar am pus subiectul pe agenda, intrucat este un subiect important mai ales pentru partea sindicala, dar si pentru patronate si partea guvernamentala", a declarat la randul sau, liderul BNS Dumitru Costin. Acesta a reamintit ca BNS sustine majorarea salariului minim pe economie concomitent cu relaxarea fiscalitatii pe locul de munca.

"Pentru angajatori efectul unei astfel de masuri trebuie sa fie unul neutral, pentru a nu-i goni si pe cei cativa investitori care au mai ramas pe aici sa faca afaceri. Pe de alta parte, sa nu avem nici pierderi la bugetul de asigurari sociale", a mai aratat Costin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Liviu Pop salariu minim, #crestere salariu minim, #salariu minim Romania , #Salarii