Kaufland face angajari: concurenta acerba pentru bani putini. Ce salarii ofera hipermarketurile din Romania

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 14:21
24823 citiri
Kaufland face angajari: concurenta acerba pentru bani putini. Ce salarii ofera hipermarketurile din Romania
Kaufland angajeaza personal pentru magazinul din Pantelimon

Retailerul german Kaufland isi extinde prezenta din Romania cu un magazin in cartierul bucurestean Pantelimon, unde angajarile sunt in toi.

Marti dimineata, circa 50 de persoane asteptau la birourile companiei, deschise pe santierul din Pantelimon, pentru a-si depune CV-urile si pentru a da interviuri pentru posturile libere.

Posturile disponibile, anuntate de Kaufland pe un panou postat la intrarea pe santier, sunt de la sefi de raioane si operatori calculator SAP, la lucratori comerciali si ingrijitori pentru magazin sau parcare.

Posturile disponibile la Kaufland Pantelimon, afisate la intrarea pe santier

Canditatii, nemultumiti de conditii

Multi dintre candidatii la posturile Kaufland s-au declarat nemultumiti de conditiile oferite de angajatori. Interviurile pot fi sustinute intre orele 9 si 18, conform programului de lucru afisat pe intrarea in birou.

"A trebuit sa stau la coada sa iau un formular pentru CV, apoi sa stau din nou la coada pentru a depune CV-ul si pentru un interviu", a spus unul dintre cei interesati de un post la Kaufland Pantelimon.

O alta nemultumire a acestiora era faptul ca multe dintre posturile disponibile, mai ales cele pentru persoanele cu studii medii, erau "part-time (patru/sase ore), pe o perioada de o luna.

"Angajarea se face pe o perioada de o luna, part-time, dupa care, daca sunt multumiti, cei de la Kaufland ne trec pe full-time, iar salariile sunt destul de mici", a mai spus sursa citata.

Cu o zi inainte, numarul persoanelor care asteptau sa dea un interviu pentru angajare a fost de doua-trei ori mai mare. Marti, in jurul orei 11, mai erau disponibile doar posturi de lucratori comerciali.

Bursa salariilor la marii retaileri

Salariile oferite de Kaufland pentru posturile cu studii medii variau de la 750 de lei (pentru postul de lucrator comercial "part-time") si 15 bonuri, la 850-900 de lei plus bonuri de masa, pentru casieri, conform informatiilor vehiculate in randul persoanelor care asteptau sa intre, sau care ieseau de la interviu.

Angajarile se faceau pe loc, cei admisi semnand "contractul" imediat dupa interviu.

O persoana a iesit de la interviu cu zambetul pe buze, dupa ce a primit un post in cadrul magazinului Kaufland din Pantelimon.

"Am fost angajata ca lucrator comercial, part-time, pentru un salariu de 760 de lei si 15 bonuri de masa, pentru cinci zile pe saptamana", a spus persoana respectiva.

Bineinteles, Kaufland nu este singura companie care a trezit interesul celor care asteptau la coada.

"Am dat un interviu si la Carrefour, insa acolo trebuia sa lucrez sase zile pe saptamana, opt ore pe zi, ziua libera nu era in week-end, stabilea angajatorul, iar salariul era de 630 de lei si 20 de bonuri", a spus un candidat la un post Kaufland.

La randul sau, un altul, care doar a luat un formular pentru CV, si care lucra la un alt lant de magazine de retail, nu stia care este salariul oferit.

"Lucrez la Mega Image, acolo salariul este de noua milioane de lei plus bonuri de masa. Sper ca aici, salariul sa fie mai bun. Am luat un CV, il voi completa si vin maine la interviu", a spus acesta.

Data finalizarii cladirii magazinului din Pantelimon, in luna noiembrie

Conform informatiilor afisate pe panoul santierului, lucrarile la noul magazin au inceput pe 13 mai 2013, iar data finalizarii dupa sase luni, mai exact pe 15 noiembrie.

Cladirea magazinul Kaufland din Pantelimon va fi finalizata pe 15 noiembrie

Pe langa magazinul din Pantelimon, Kaufland, cu afaceri de 1,45 mld. euro in 2012, amenajeaza un magazin in zona Valea Cascadelor din cartierul Militari, si aici fiind oferte de locuri de munca. Aceasta unitate va fi deschis in aceasta toamna, mai exact in octombrie-noiembrie.

Noul magazin Kaufland din Militari va fi deschis langa cel al Lidl, ambele facand parte din grupul Schwarz, Germania.

Kaufland in Romania

Kaufland a deschis primul magazin din Romania in 2005 si este prezenta, prin magazine, si in Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Germania si Bulgaria.

Compania continua programul de extindere a prezentei, atat in tara, cat si in strainatat, fiind in cautarea de proiecte in derulare sau deja existente, precum si de terenuri in locatii centrale sau periferice, compania asteptand oferte.

Astfel, pentru proiecte pentru depozitsau piete de desfacere, Kaufland este interesat terenuri construite sau neconstruite cu suprafete de vanzare incepand de la 2.000 de metri patrati, si cu o suprafata totala de 8.000 de metri patrati, in orase cu cel putin 30.000 de persoane si cu o arie de acoperire de minim 60.000 locuitori.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#hypermarket Kaufland, #extindere Kaufland, #angajari Kaufland, #locuri de munca Romania , #Salarii