Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In cate "rate" isi vor primi bugetarii salariile restante incepand cu 2014

In cate "rate" isi vor primi bugetarii salariile restante incepand cu 2014


Salariile restante care vor fi castigate anul viitor in instanta, prin procese deschise impotriva statului, de catre bugetari vor fi achitate tot esalonat pe o perioada de cinci ani, conform sistemului aplicat si pana in prezent, cu un cuantum al ratelor in crestere de la an la an.

Guvernul a elaborat deja o ordonanta de urgenta care prevede ca plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din institutiile si autoritatile publice, devenite executorii in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014, se va realiza astfel: in primul an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 5% din valoarea titlului executoriu; in al doilea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 10% din valoarea titlului executoriu; in al treilea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 25% din valoarea titlului executoriu; in al patrulea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 25% din valoarea titlului executoriu; in al cincilea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 35% din valoarea titlului executoriu.

In cursul acestei perioade, orice procedura de executare silita se suspenda de drept.

Sumele vor fi actualizate cu indicele inflatiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2610 ori