Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul taie din bugetele locale pentru salarii in invatamant

Guvernul taie din bugetele locale pentru salarii in invatamant

Sumele defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor de la nivel local cu salariile si sporurile in institutiile de invatamant preuniversitar de stat vor fi diminuate de Guvern prin rectificare bugetara, taieri de cheltuieli urmand sa fie efectuate si din bugetul de finantare a ajutorului social, noteaza Mediafax.

Proiectul celei de-a doua rectificari bugetare din acest an, obtinut de MEDIAFAX, releva ca sumele totale defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivel local cu salariile, sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale in bani, precum si contributiile aferente acestora din institutiile de invatamant preuniversitar de stat vor fi reduse cu 247,1 milioane lei, la 8,2 miliarde lei.

Nu vor fi operate diminuari de cheltuieli in judetele Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinti, Mures, Sibiu, Teleorman, Timis, Valcea, Vrancea si municipiul Bucuresti.

In acelasi timp, sumele defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor cu ajutorul social si ajutorul pentru incalzirea locuintei vor fi diminuate cu 5,6 milioane lei, la 725,6 milioane lei.

Reducerile de cheltuieli vor fi insa efectuate doar in judetele Bacau, Botosani, Dambovita, Gorj, Ialomita, Maramures, Neamt, Tulcea, Vaslui si municipiul Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1488 ori