Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul majoreaza cheltuielile de personal prin derogare de la interdictiile legii

Guvernul majoreaza cheltuielile de personal prin derogare de la interdictiile legii


Cheltuielile de personal vor fi majorate de Guvern la rectificarea bugetara, in principal ca urmare a majorarii salariilor in sistemul bugetar, prin derogare de la Legea responsabilitatii fiscal-bugetare, care interzice astfel de operatiuni cu mai putin de 180 zile inainte de expirarea mandatului Guvernului.

Cheltuielile de personal vor creste, conform proiectului de rectificare, cu 648 milioane lei (0,1% din produsul intern brut), in principal ca urmare a majorarii salariilor in sistemul bugetar.

Pentru recuperarea reducerilor salariale, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice a fost majorat cu 8% la 1 iunie 2012, fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012, si va fi din nou majorat cu 7,4% incepand cu 1 decembrie 2012, fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012. Impactul asupra cheltuielilor bugetare este estimat pentru anul 2012 la 1,52 miliarde lei (0,3% din produsul intern brut).

Guvernul majoreaza cheltuielile de personal prin derogare de la interdictiile legii pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1095 ori