Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul discuta limitarea salariilor in companiile de stat

Guvernul discuta limitarea salariilor in companiile de stat


Guvernul discuta, in sedinta de miercuri, un proiect de lege care limiteaza salariile personalului din cadrul unor companii de stat, documentul fiind deja inclus pe agenda reuniunii.

Premierul Victor Ponta a anuntat recent ca Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar.

El a criticat in acest context faptul ca tatal Robertei Anastase incaseaza din postul de consilier la Conpet un salariu lunat de de 320 milioane lei vechi.

La finalul anului trecut, Executivul a decis sa prelungeasca si pentru acest an perioada de plafonare a indemnizatiilor acordate directorilor din companiile de stat la nivelul remuneratiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.
In 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

In acelasi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.
Ulterior, Guvernul a decis ca aceasta plafonare va fi mentinuta pe intregul an 2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1051 ori