Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile au incasat 111,3 milioane lei pentru luna februarie

Fondurile au incasat 111,3 milioane lei pentru luna februarie

Administratorii de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) au incasat contributii de 111,31 milioane lei (26,2 milioane euro) aferente lunii februarie, care includ si restante aferente lunilor anterioare, a declarat pentru NewsIn presedintele CNPAS, Doina Parcalabu.

"Banii au fost deja virati astazi (n.r. marti) administratorilor de pensii private", a precizat Parcalabu.

Sumele incasate marti de administratori sunt mai mari decat cele aferente lunii ianuarie, virate in martie, luna in care administratorii de fonduri de pensii private obligatorii au incasat 109,05 milioane lei (25,4 milioane euro), din care contributii de 104,6 milioane lei (24,4 milioane euro) aferente lunii ianuarie si restante de 4,45 milioane lei pentru lunile anterioare.

Cele 14 fonduri de pensii obligatorii de pe piata aveau, la sfarsitul lui martie, 4.240.094 de participanti de la care incasau contributii, cu 65.726 mai multi decat in februarie.

In 20 martie, fondurile de pe pilonul II trebuiau sa incaseze prima contributie de 2,5% din castigul brut, insa statul a blocat, in bugetul pe 2009, contributia la nivelul de anul trecut, de 2% din salariul brut.


In 15 aprilie, vicepresedintele CSSPP, Ion Giurescu, a decarat ca Guvernul si-a dat acordul ca nivelul contributiilor virate catre fondurile de pensii private obligatorii sa creasca de la 2% din salariul brut in prezent la 2,5% in 2010, cu o intarziere de un an.

Potrivit legii actuale, incepand cu 1 ianuarie a fiecarui an, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contributie la sistemul pensiilor obligatorii urma sa creasca anual cu 0,5 puncte procentuale, pana la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1192 ori