Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele tinerilor, scutite de impozit

Firmele tinerilor, scutite de impozit

Ministerul Economiei ar putea aproba un proiect de lege prin care prima companie infiintata de tineri nu va plati impozit pe profit, va fi inregistrata electronic si va fi scutita de taxe pentru unele salarii. 

Persoanele pana in 35 de ani si-ar putea infiinta astfel propriul start-up in cel mult cinci domenii de activitate, alaturi de pana la patru asociati fara sa plateasca unele taxe.

Facilitatea este valabila cel mult trei ani, insa va fi prelungita inca maximum doi ani atunci cand castigul este investit in modernizare si in calificarea profesionala.


Tinerii sunt avantajati si atunci cand banii se investesc in protejarea mediului inconjurator, precum si la angajarea pentru cel putin un an a sapte persoane, inclusiv someri, informeaza cotidianul Evenimentul Zilei.


Tinerii antreprenori care vor intarzia 45 de zile lucratoare cu plata unei taxe sau depunerea unei declaratii, vor pierde insa calitatea de firma starter.


Acest lucru se va intampla si cand cifra de afaceri pe anul in curs atinge suma de 200.000 de euro, potrivit proiectului de lege. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1784 ori
Citeste mai multe desprefirme impozit taxe tineri