De Craciun, tichetele cadou inregistreaza cel mai mare volum de vanzari de peste an

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 11:59
1804 citiri
De Craciun, tichetele cadou inregistreaza cel mai mare volum de vanzari de peste an

Sezonul sarbatorilor se apropie, iar organizatiile aleg, din ce in ce mai des, sa isi arate recunostinta fata de angajati prin diverse beneficii extrasalariale. Astfel, peste 70% dintre companiile din Romania care acorda astfel de beneficii, aleg sa ofere tichete cadou.

In mod traditional, Craciunul este, pentru romani, cea mai importanta ocazie in care se fac cadouri, iar acest lucru este valabil si pentru angajatori. Este momentul bilantului si fiecare companie isi doreste sa isi recompenseze angajatii, sa-i fidelizeze si sa-i motiveze sa fie la inaltime si in anul urmator.

In acest context, Craciunul este perioada anului care inregistreaza cel mai mare volum de vanzari la categoria tichetelor cadou, raportat la intregul volum anual, pe acest produs.

Piata tichetelor cadou a inregistrat o crestere considerabila inca din 2016, iar in 2017 vanzarile de tichete cadou au crescut, pentru Up Romania, in primele 10 luni ale acestui an cu 10% fata de aceeasi perioada din 2016.

"In ultimii ani, studiile au relevat o tendinta de crestere a numarului de companii care acorda tichete cadou angajatilor lor, cu ocazia Sarbatorilor. Ne bucuram sa observam ca, de-a lungul timpului, companiile s-au convins de eficienta acestui proces de loializare a angajatilor, care se reflecta in mod direct in productivitatea si retentia acestora.

De asemenea, este de mentionat faptul ca primirea tichetelor cadou are un efect pozitiv asupra angajatilor, simtindu-se apreciati si parte dintr-o companie responsabila. Nu in ultimul rand, tot mai multi oameni pun pret pe echilibrul dintre viata personala si cea profesionala, iar beneficiile extrasalariale joaca un rol important pentru atingerea si mentinerea acestui echilibru", a declarat Elena Pap, Directorul General Up Romania.

Pe acest trend ascendent al numarului de companii care ofera beneficii extrasalariale sub forma de tichete cadou, Up Romania isi propune in 2017 sa puna la dispozitie un volum mai mare de produse din aceasta categorie, cu 15% fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut.

Mai multe evenimente, mai multe avantaje fiscale

Tichetele cadou reprezinta un instrument util pentru angajatori in demersul de motivare si loializare a salariatilor prin intermediul caruia isi arata recunostinta fata de intreaga activitate desfasurata de-a lungul anului.

In astfel de ocazii, tichetele cadou Cadhoc, de la Up Romania, pot fi oricand solutia personalizata ce asigura performanta si stabilitatea echipei. Oferindu-le tichete cadou de Sarbatori, companiile le confirma angajatilor valoarea contributiei la succesul organizatiei din care fac parte.

Incadrandu-se in categoria cheltuielilor sociale, tichetele cadou pentru salariati sunt o alternativa practica la cadourile de Sarbatori si ofera avantaje fiscale la fiecare acordare.

Incepand din 2016, tichetele cadou sunt deductibile fiscal la calculul impozitului pe profit in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

De Craciun, tichetele cu valori pana in 150 lei de persoana sunt scutite de contributii sociale si de impozitul pe venit de 16%. Cu aceasta ocazie pot fi acordate atat tuturor angajatilor, cat si copiilor minori ai acestora, pastrand aceleasi avantaje.

Companiile pot acorda tichete cadou angajatilor si cu alte ocazii, bucurandu-se de scutire de contributii si deductibilitate fiscala, indiferent de valoarea oferita. Este important ca valorile

tichetelor sa fie specificate intr-un regulament intern, conform Legii nr. 193 / 2006 si a Codului Fiscal. In aceasaa perioada, astfel de evenimente pot fi 1 Decembrie sau Mos Nicolae.

In plus, pentru o mai mare apreciere din parte angajatilor, reprezentantii companiilor au posibilitatea de a personaliza, la alegere, atat cu numele beneficiarului, cu sigla companiei, cat si cu un mesaj sau o urare de sarbatori.

Oportunitatea de a alege cadoul mult dorit

Tichetele cadou sunt o varianta simpla, eleganta si moderna de recompensare a angajatilor, acestia putand sa-si aleaga cadoul mult dorit dintr-o varietate de produse si servicii, fie ca este vorba de carti, jucarii, articole vestimentare si incaltaminte, dar si bijuterii, cosmetice, obiecte de mobilier si decoratiuni, electronice si electrocasnice sau servicii de turism.

In acest sens, Up Romania pune la dispozitie o retea de peste 55.000 de magazine partenere in care pot fi utilizate tichetele cadou.

Dincolo de beneficiile fiscale, tichetele cadou simplifica logistica cadourilor: de la alegere, achizitie, pana la sortare, impachetare, depozitare si distributie.

De asemenea, companiile beneficiaza de consultanta dedicata, de specialitate, primind informatii legislative si consiliere fiscala privind produsele Up Romania.

Up Romania, partener de incredere

Ca intotdeauna, Up Romania este un partener de incredere in procesul de loializare si fidelizare a angajatilor. Potrivit unui studiu recent, 99% dintre clienti ne recomanda pentru serviciile de calitate, consultanta oferita si varietatea instrumentelor pentru simplificarea gestiunii.

Studiul de satisfactie si loialitate realizat de institutul de cercetare numarul 1, GfK, in mai 2017, demonstreaza ca Up Romania este un furnizor de incredere si un partener care tine cont si vine cu solutii adaptate diverselor categorii de business.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#tichete cadou Cadhoc, #tichete cadou Craciun , #Salarii