Codul fiscal: vestile bune si vestile proaste de la inceput de an

Sambata, 01 Ianuarie 2011, ora 19:42
1784 citiri
Codul fiscal: vestile bune si vestile proaste de la inceput de an

Noul Cod fiscal, valabil de la 1 ianuarie 2011 aduce si vesti bune si vesti rele, potrivit ziare.com. Printre vestile rele se numara situatia somerilor, care nu vor primi indemnizatia daca refuza o oferat de munca si cresterea accizelor la benzina si motorina.

1. Vesti bune

- Salariile din sectorul public vor creste cu 15% fata de luna octombrie 2010.

- Salariul de baza minim brut pe tara va creste de la 600 lei la 670 lei.

- Firmele vor plati contributiile si impozitele pe baza unei declaratii unice, transmise on-line. Economie de personal: inspectorii care azi primesc declaratii se vor angaja la firme si le vor transmite de acolo, tot ei, on-line.

2. Vesti rele

- Salariile din sectorul public, crescute cu 15%, vor fi totusi cu 13.75% mai mici decat cele din iunie 2010, cand au fost reduse.

- Cresterea salariului minim brut pe tara de la 600 la 670 lei este de 11.67%, deci mai mica decat cresterea generala de 15%.

- Accizele pentru benzina fara plumb cresc cu 15%, iar pentru motorina cu 11%. Ne va arde la buzunar si ne va frige la rezervor.

- Taxa de poluare auto va creste, in medie, cu aproape 50%. Cea mai mare taxa ajunge la 3.432 euro.

- Proprietarii nu vor putea nici vinde, nici inchiria o locuinta daca nu obtin un certificat de performanta tehnica a cladirii.

- Nici o zecime din cladiri n-au certificat de performanta tehnica.

- Somerii nu vor primi indemnizatia de somaj, daca refuza o oferta, indiferent de distanta.

Vezi stirea intreaga pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#cod fiscal, #fiscalitatesomeri, #salariati, #somaj, #accize , #Salarii