CNADNR va reduce doar salariile angajatilor TESA

Vineri, 31 Mai 2013, ora 14:52
1305 citiri
CNADNR va reduce doar salariile angajatilor TESA

Reducerea salariilor angajatilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va afecta doar personalul TESA, cu procentul mediu de 15% generat de reducerea fondului de salarii in anul 2013.

Personalul muncitor nu va fi afectat de aceasta reducere, prin negocierea Contractului Colectiv de Munca pe anul 2013 convenindu-se o crestere cu 5% a salariilor acestora, precizeaza reprezentantii CNADNR intr-un comunicat remis, vineri, Agerpres.

CNS Cartel Alfa anunta joi, printr-un comunicat, ca lucratorii din CNADNR vor incepe o serie de proteste, pentru a atrage atentia asupra abuzurilor la care sunt supusi, prima actiune, o greva japoneza, urmand sa demareze de luni, 3 iunie.

Conform comunicatului, Sindicatul National Profesional al Drumarilor din Romania, membru al CNS "Cartel ALFA", si care reprezinta interesele a peste 1.700 de salariati din cadrul CNADNR protesteaza fata de intentia anuntata de conducerea companiei de reducere a salariilor angajatilor si fata de presiunile care se exercita individual asupra salariatilor de catre conducerea companiei.

"Salariatii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri au fost de-a lungul timpului solidari cu bugetul statului. Fondul de salarii alocat la nivelul companiei a scazut procentual de la 22,24% in 2008, la 9,49% in 2013. In prezent, veniturile salariale ale circa 60% dintre angajatii CNADNR sunt sub 1.000 de lei lunar, ceea ce are consecinte sociale si economice foarte grave. Desi muncesc, marea majoritate a salariatilor din CNADNR sunt intr-o situatie disperata.

Acestia sunt in imposibilitatea de a-si intretine copiii la scoala, rata abandonului scolar fiind in crestere, s-a redus accesul la asistenta medicala, angajatului fiindu-i imposibil sa mai beneficieze de servicii medicale, multi dintre salariati si-au pierdut bunurile personale pentru ca nu pot achita ratele la banci, impozitele si taxele, valoarea acestora depasind veniturile angajatilor", se precizeaza in comunicat.

Reprezentantii Sindicatului National Profesional al Drumarilor din Romania afirma ca salariatii CNADNR au fost singurii care au suportat costurile crizei economice si ale reducerilor bugetare, in timp ce structurile de conducere ale companiei au refuzat dialogul si nu au putut sa gaseasca solutii de management care sa faca societatea eficienta.

"Desi situatia lucratorilor din CNADNR este dramatica, conducerea companiei a demarat o noua actiune de reducere a salariilor prin negociere individuala, angajatii fiind amenintati ca, in cazul in care refuza sa accepte o noua reducere salariala (din salariile nete care in 60% din cazuri nu depasesc 1.000 de lei), vor fi concediati. Angajatilor CNADNR li se cere sa accepte reduceri salariale cuprinse intre 10 si 45%", mai mentioneaza comunicatul.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#reducere salarii CNADNR, #crestere salarii muncitori CNADNR, #management CNADNR , #Salarii