Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetarii nu vor primi tichete de masa sau de vacanta in 2014

Bugetarii nu vor primi tichete de masa sau de vacanta in 2014


Angajatii din sectorul bugetar nu vor primi, in 2014, tichete de masa, tichete cadou si tichete de vacanta, se mentioneaza intr-un proiect lansat, recent, in dezbatere publica de Ministerul Finantelor si aprobat de Guvern marti. Documentul nu modifica reglementarile aflate in vigoare, ci doar stabileste in mod clar ca salariatii din sectorul bugetar nu vor primi anumite beneficii extra-salariale.

Anumite categorii de personal pot beneficia de tichete de masa, tichete cadou, tichete de vacanta, precum si de calatorii gratuite pe transportul feroviar, aceste facilitati fiind reglementate printr-o serie de acte normative adoptate in perioada 1998-2009.

Totusi, exista o anumita categorie de salariati care fac exceptie de la primirea de tichete cadou si de vacanta. Mai exact, inca de la adoptare, prin legi anuale speciale s-a reglementat ca aceste tichete sa nu se acorde personalului din sectorul bugetar. De asemenea, pentru tichetele de masa s-a prevazut ca se pot acorda numai personalului din institutiile si autoritatile publice finantate integral din venituri proprii.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2966 ori