ArcelorMittal nu va mari salariile in 2012

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 14:35
1578 citiri
ArcelorMittal nu va mari salariile in 2012

Administratia combinatului ArcelorMittal Galati le-a spus sindicatelor din unitate ca nu poate creste salariile in 2012 si le-a propus pastrarea actualelor conditii de salarizare, invocand pierderile companiei si instabilitatea pietei otelului.

Aceasta oferta a fost prima pe care patronatul a avansat-o de la startul negocierilor salariale, din 17 noiembrie. Liderii sindicali s-au declarat socati. "Patronatul a oferit zero crestere salariala pentru 2012 si a propus pastrarea drepturilor salariale in vigoare. Toata lumea e in soc", a declarat liderul Federatiei Solidaritatea Virgil Sahleanu a Metalurgistilor din Romania, Gheorghe Tiber.

Sindicalistii resping in unanimitate oferta administratiei companiei, despre care spun ca este de neacceptat. "Respingem aceasta oferta. Noi consideram ca cererile noastre sunt mai mult decat decente", a afirmat purtatorul de cuvant al Federatiei Sindicale a Siderurgistilor Metarom, Vasile Crisan.

Liderii sindicali considera ca afirmatiile patronatului sunt o gluma

Impreuna cu Federatia Nationala Sindicala Solidaritatea Metal, FSS Metarom a solicitat, intre altele, majorarea salariilor din combinat cu 12% si acordarea unui bonus de 5%, in timp ce Solidaritatea Virgil Sahleanu a cerut marirea fondului de salarii cu 15% si impartirea sumei suplimentare, in mod egal, la cei peste 8.000 de salariati, astfel incat fiecare sa primeasca in jur de 300 de lei.

Fata de aceste revendicari, oferta patronatului pare o gluma, au apreciat liderii sindicali.

"Cunoastem situatia combinatului, dar consideram ca cererile noastre sunt de bun-simt. Stim ca e greu, dar trebuie sa ne gandim si la salariati, care asteapta o crestere de cateva procente. De aceea, noi nu ne vom modifica cererile pana cand patronatul nu ne va face o oferta serioasa, pentru ca aceasta este o gluma", a declarat Ilinca Diaconu, de la Solidaritatea Metal.

Toate cele trei federatii participante la negocieri isi vor consulta zilele acestea membrii de sindicat, carora le vor cere un nou mandat. Noi negocieri cu patronatul vor avea loc saptamana viitoare, in zilele de 19, 20, 21 si 22 decembrie.

Conducerea ArcelorMittal Galati nu a comentat cele discutate deja cu liderii sindicali. Totusi, la intalnirile informale care au precedat sedintele de negociere, patronatul le-a spus organizatiilor sindicale ca siderurgicul galatean se pregateste sa incheie al treilea an consecutiv pe pierderi si ca perspectivele din piata pentru primul trimestru al anului viitor sunt sumbre.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#arcelor mittal, #sindicate Arcelor Mittal, #salarii combinat siderurgic , #Salarii