APIA prefera sa scada salariile decat sa reduca personalul

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 09:23
1311 citiri
APIA prefera sa scada salariile decat sa reduca personalul

Directorul general al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, la Targu Mures ca nu poate reduce personalul agentiei, fiind necesara chiar o crestere a numarului de angajati, dar ca, in schimb, ar putea reduce salariile, informeaza NewsIn.

"Este un pericol destul de mare daca s-ar lua decizia de reducere, pentru ca ar intra in aceasta decizie peste 1.500 de angajati, din cei 5.400, dar avem speranta ca, din cauza constrangerilor bugetare, sunt doua solutii in momentul de fata: fie diminuam majorarea salariala de la 75 la 57%, fie stabilim niste criterii mult mai concrete dupa care se va acorda aceasta majorare salariala.

Cert este ca si agentia este afectata, din pacate, de aceasta criza financiara", a declarat seful APIA.

Daniel Constantin a mai spus ca APIA ar mai avea nevoie de 1.700 de angajati pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor agentiei.

"Agentia de Plati, in momentul de fata, mi-as permite sa spun ca este una din cele mai grele structuri pe care le are Guvernul, din punct de vedere al functionarii si din punct de vedere al masei catre care se adreseaza. Avem 1.130.000 de cereri pentru fermieri.

Aceasta inseamna - cu familii, cu societati care aplica si care au poate sute sau mii de angajati - cred ca ne adresam undeva la 4 milioane de oameni. Sunt aproape 3 milioane de oameni care primesc ajutoare comunitare in produse. Sunt multe alte forme de subventii", a explicat Daniel Constantin de ce este atat de mare volumul de munca.

Pe de alta parte, seful APIA a respins ideea politizarii agentiei de plati.

"Este o institutie europeana. Nu ne permitem acest lucru, pentru ca cei de Comisia Europeana sunt foarte atenti cu activitatea noastra, acesta este un criteriu de acreditare si stiti bine ca si in 2006 APIA a fost unul dintre subiectele pentru care se putea activa clauza de salvgardare.

In momentul in care s-a infiintat APIA, in 2005-2006, fiind si aceasta majorare salariala de 75%, toti factorii politici au vrut sa-si angajeze persoane si asa mai departe. In 2009 suntem in postura in care foarte multi oameni au vazut ce inseamna activitatea Agentiei, nu mai sunt dispusi sa lucreze peste program, poate si noaptea si in weekend, si atunci politicul nu ne mai preseaza foarte mult pentru angajari in aceasta institutie", a sustinut Daniel Constantin.

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#apia, #salarii, #personal, #concedieri, #criza financiara, #angajati , #Salarii