Vanzarile retailerilor din AFI Cotroceni au urcat cu 1,6%, la 47 milioane de euro

Joi, 16 Mai 2013, ora 12:54
2070 citiri
Vanzarile retailerilor din AFI Cotroceni au urcat cu 1,6%, la 47 milioane de euro
Sursa foto: Romaniatourism.net

Retailerii din centrul comercial AFI Palace Cotroceni au inregistrat in primul trimestru vanzari de 47 milioane de euro, in crestere cu 1,6%, raportat in euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce veniturile din inchirierea mall-ului au avansat cu 10%, la 6,9 milioane euro.

Raportata in lei, cresterea vanzarilor retailerilor prezenti in AFI Palace Cotroceni a fost de 2,5%, potrivit unui comunicat al dezvoltatorului AFI Properties, proprietarul centrului comercial.

Mall-ul a fost vizitat zilnic in perioada analizata de 54.000 de oameni, astfel in total, 5 milioane de vizitatori in primul trimestru.

"AFI Europe isi continua strategia de dezvoltare a unui flux de numerar puternic. In urmatoarea perioada, eforturile companiei se vor concentra pe finalizarea a doua proiecte, centrul comercial AFI Palace Ploiesti si AFI Park 2, a doua cladire de birouri de clasa A din cadrul centrului de afaceri AFI Park Cotroceni", se mentioneaza in comunicat.

AFI Palace Ploiesti este in prezent in constructie, obiectivul fiind deschiderea sa in octombrie 2013. Faza unu a proiectului este inchiriata in prezent de retaileri nationali si internationali precum Cora, H&M, Reserved, Time-out, Aldo, Lee Cooper, Smyk, Carturesti, Collins, McDonald's, KFC si altii.

Constructia fazei a doua a proiectului a inceput, iar odata cu finalizarea acesteia vor fi adaugati 4.170 de metri patrati la mall-ul actual, acestia fiind destinati in special activitatilor de divertisment si recreationale.

Un alt proiect important al companiei este AFI Palace B.Noi, unde au fost inchiriati peste 12.000 de metri patrati.

Pe piata birourilor, AFI Park 1, primul imobil de birouri de clasa A din AFI Park Cotroceni, a fost deja inchiriat in proportie de 96% de companii precum Endava, Microchip technologies si Cameron, in timp ce AFI Park 2 va fi gata in primul trimestru al anului 2014, cladirea avand urmand sa ofere o suprafata de 12.000 de metri patrati.

AFI Properties, membru al AFI Group, este activ pe piata imobiliara din anul 1971.

AFI Properties este listata la Bursa de Valori din Tel-Aviv din 2004. Compania este activa in Europa din 1997, desfasurandu-si activitatea, in special pe pietele din Europa Centrala si Europa de Sud-Est, prin subsidiara sa AFI Europe.

AFI Europe dezvolta si gestioneaza diverse proiecte comerciale si rezidentiale in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia.

AFI Properties a inregistrat in primul trimestru al anului 2013 o crestere cu 22% a profitului comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Venitul net al companiei a crescut cu 12%, ajungand la 18,4 milioane euro in primele trei luni ale anului 2013.

Suprafata totala a activelor AFI Properties insumeaza 472.000 de metri patrati, valoarea totala a acestora mentinandu-se la 1,5 miliarde de euro, in timp ce rezervele in numerar au crescut la 55 milioane euro la 31 martie 2013.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vanzari AFI Palace Cotroceni, #piata retail Romania, #vanzari mall Bucuresti, #dezvoltare mall AFI , #Retail